Mano Gargždai



Vasaros atostogos – turiningam poilsiui ir naudingai veiklai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Nekyla abejonių, kad kokybiškai praleisti vasarą yra labai svarbu. Vaikams būtina ne tik pailsėti, bet ir turiningai leidžiant laiką sužinoti naujų dalykų“, – teigia vicemerė Violeta Riaukienė. Klaipėdos r. sav. nuotr. „Nekyla abejonių, kad kokybiškai praleisti vasarą yra labai svarbu. Vaikams būtina ne tik pailsėti, bet ir turiningai leidžiant laiką sužinoti naujų dalykų“, – teigia vicemerė Violeta Riaukienė. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Nauja patirtis, prasmingas laikas, džiugūs įspūdžiai ir būrys naujų draugų ar visos lyg viena vienodos ir nuobodžios vasaros dienos? Klaipėdos rajono vaikai ir jaunuoliai gali rinktis. Šiemet sėkmingai startavo Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programa, suteikianti galimybę jaunimui dirbti įvairiose rajone įmonėse. Taip pat ne pirmus metus moksleiviai kviečiami atostogauti stovyklose, kurių kelialapiai dėl Savivaldybės skirto finansavimo kainuoja mažiau.

 

Praleisti laiką – naudingai

Šešiolikmetė moksleivė, vienoje iš rajono maitinimo įstaigų dirbanti pagal Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programą, ne poilsiauti, o dirbti nusprendė norėdama atostogas praleisti naudingai bei uždirbti savų pinigų.

„Dirbdama įgysiu patirties, kuri man padės norint įsidarbinti ateityje, taip pat duos daug pamokų, kurios padės man ir asmeniniame gyvenime. Manau, tai yra labai naudinga, nes ši patirtis padeda suvokti, kad pinigai neatsiranda iš niekur ir kad norint juos uždirbti reikia įdėti labai daug pastangų ir darbo“, – tvirtina moksleivė.

Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Violeta Riaukienė džiaugiasi, kad jaunimas taip aktyviai įsitraukė į šią programą, kuri naudinga visiems – tiek jiems patiems, tiek verslininkams. Už jaunuolį per mėnesį kompensuojama 50 proc. nustatytos minimalios mėnesinės algos dydžio. Kompensacijoms bus skirta apie 10 tūkst. Eur.

„Dirbdami jaunuoliai įgyja naujų kompetencijų, tobulėja bendravimo įgūdžiai, taip pat ugdomas savarankiškumas ir finansinis išprusimas. O suprasti, kaip uždirbami pinigai bei išmokti valdyti savo finansus – labai svarbu. Džiugu, kad ir verslo sektoriaus atstovai atvėrė savo duris jauniems žmonėms bei suteikė galimybę įsilieti į darbo rinką“, – teigia vicemerė.

Pasak Savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorės Adelijos Radžienės, trylikoje įmonių buvo įdarbinta 20 jaunuolių.

„Sulaukiau skambučių ir iš kitų darbdavių su pageidavimu priimti jaunuolius pagal šią programą, taip pat iš jaunuolių tėvų, kurie dėkojo, kad tokia programa atsirado Savivaldybėje, todėl viliuosi, kad kitais metais ji bus plėtojama“, – sako Adelija Radžienė.

 

Stovykloms – papildomas finansavimas

Dar viena priemonė, padedanti pasirūpinti, kokybišku vaikų laisvalaikiu, – stovyklos.

„Nekyla abejonių, kad kokybiškai praleisti vasarą yra labai svarbu. Vaikams būtina ne tik pailsėti, bet ir turiningai leidžiant laiką sužinoti naujų dalykų, plėsti savo akiratį, ugdyti gebėjimus bei, žinoma, bendrauti su bendraamžiais“, – įsitikinusi Violeta Riaukienė.

Savivaldybė šiemet vasaros poilsio programų įgyvendinimui jau skyrė 35 tūkst. eurų finansavimą, dėl kurio kelialapiai į stovyklas kainuoja mažiau. Lėšos buvo paskirstytos 25 paraiškų teikėjams.

„Tėvams, norintiems, kad jų vaikai laisvalaikį leistų turiningai, tai – puiki išeitis. Be to, ne visi vaikų poilsiui gali skirti dideles sumas, taigi Savivaldybė, skirdama finansavimą, prioritetą teikė vasaros poilsio programoms, kurios ne tik aktyvia veikla užima daugiau vaikų, numato ilgesnės trukmės veiklą, bet turi ir kitų finansavimo šaltinių, numatančių užimti vaikus iš mažas pajamas gaunančių šeimų“, – teigia mero pavaduotoja.

Buvo gautas papildomas finansavimas iš Valstybės biudžeto, tad dar daugiau vaikų galės pasinaudoti galimybe pailsėti stovyklose – 122,6 tūkst. eurų paskirstyti 21 teikėjui.

Pasak vicemerės Violetos Riaukienės, iš stovyklų gausos, kur pailsėti ir pasisemti įspūdžių, ras pačių įvairiausių interesų turintys vaikai – galima rinktis nuo sportinių, edukacinių ar meninių iki gamtos pažinimo veiklų.

 

Užsakymo nr. SAV 07-18

 

Registruotis į stovyklas gali Klaipėdos rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų arba kitų mokyklų mokiniai, kurių deklaruota gyvenamoji vieta yra Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje. Galima rinktis vieną Valstybės ar Savivaldybės lėšomis finansuojamą programą ir pamainą. Kreiptis reikia tiesiogiai į stovyklų organizatorius.

2020 m. vaikų vasaros poilsio programų pasiūla ir teikėjų kontaktai skelbiami Savivaldybės interneto svetainėje ČIA. Daugiau informacijos galima teirautis Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistės Vilmos Gudzevičienės, tel. 8 670 48 051 arba el. p. .

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 560 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,