Mano Gargždai



Nemokamose krepšinio treniruotėse vaikus motyvavo prizai ir žinomas svečias (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Stovyklos akimirka. Sandros Vaičienės nuotr. Stovyklos akimirka. Sandros Vaičienės nuotr.

Visą liepos mėnesį Gargžduose, „Minijos“ progimnazijos stadione ir salėje, vyko sporto klubo „Grizliai“ trenerio Justo Bražo organizuotos nemokamos krepšinio treniruotės vaikams. Pasiūlymas pasportuoti sudomino apie 60 mažųjų sporto entuziastų iš Gargždų, Dauparų, Endriejavo, Dovilų ir kitų aplinkinių miestelių.

 

Praėjusiais metais Gargžduose įkūręs krepšinio komandą „Grizliai“ aktyvus neformaliojo ugdymo treneris kartu su pagalbininku Deinu Kuodžiu kasdien po dvi valandas treniravo 6–14 metų vaikus visiškai nemokamai.

Mokytasi įvairių krepšinio žaidimo gudrybių, kamuolio varymo technikų, motyvacijai skatinti organizuoti įvairūs konkursai, kurių nugalėtojams įteikti rėmėjų įsteigti prizai.

Į stovyklą buvo užsukęs ir Paulius Jacikas – Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir „Žalgirio“ komandos kineziterapeutas, dovanojęs baudų metimo konkurso nugalėtojams kamuolį ir marškinėlius su rinktinės narių parašais.

 

Vaikus aplankė netikėtas svečias – P. Jacikas. J. Bražo nuotr.

 

„Kiekvieną dieną turėjome vidutiniškai 30 sportuojančių vaikų, paskirstydavome juos į dvi grupes, vyresnieji vaikai padėjo mokyti mažuosius. Labai džiaugiuosi vaikų aktyvumu – grupelė berniukų kasdien autobusu važinėjo į treniruotes iš Endriejavo. Vaikai, tarp kurių buvo ir 10 mergaičių, labai motyvuoti, norėjo ir sportuoti, ir gerai praleisti laiką vasarą“, – lūkesčius išpildžiusia stovykla džiaugėsi treneris, naujasis Gargždų vyrų krepšinio klubo „Gargždai“ vadovas Justas Bražas.

Pasak trenerio, susidomėjusieji krepšiniu, kviečiami jungtis prie „Grizlių“ ir toliau aktyviai leisti laiką krepšinio treniruotėse.

 

Tritaškių konkurso nugalėtojai. S. Vaičienės nuotr.

 

Visiems rėmėjams už iniciatyvos palaikymą, prizų įsteigimą ir „Minijos“ progimnazijos direktoriui Juliui Ginduliui už šiltą priėmimą dėkojęs treneris prasitarė, kad panašių socialinių akcijų vaikai gali tikėtis ir kitų metų vasarą.

Gražią idėją noriai parėmė bei prizus įsteigė portalas „Mano Gargždai“, UAB „Aldasta“, kavinė „Rūta saldainiai ir kava“, kavinė „Auksinis liūtas“, UAB „Sportpoint“, „AGO textile“.  

„Džiugu, kad mūsų Gargžduose turime tokias gražias iniciatyvas, kaip Justo organizuota krepšinio stovykla vaikams. Džiaugiamės galėdami prisidėti ir ateity norėtume remti tokius prasmingus darbus“, – komentavo UAB „Aldasta“ vadovas Algimantas Daugėla.

 

Sportiškiausias dalyvis – šešiametis Bernardas Mockus. S. Vaičienės nuotr.

 

Kavinės „Rūta saldainiai ir kava“ savininkė Valdonė Gedminė teigė, kad stengiasi palaikyti kuo daugiau iniciatyvų Gargžduose ir prie šios prisidėjo, nes „nori, kad vaikai leistų aktyvų laisvalaikį.“

Dovanų kuponus įsteigę ir vaikus limonadu vaišinę kavinės „Auksinis liūtas“ įkūrėjai Dovilė ir Petras Keiniai taip pat džiaugėsi prasminga akcija: „Tikimės, kad „Grizliukai“ visi liko sotūs, pasistiprinę ir įgavo naujų jėgų.“

 

Aktyviausieji – Jokūbas Macur ir Emilija Valančiūtė. S. Vaičienės nuotr.

 

Naujienų portalo „Mano Gargždai“ direktorius Vytautas Kundrotas taip pat dėkojo iniciatyvos organizatoriui ir neabejingiems verslo atstovams: „Džiaugiamės galėdami skleisti žinią apie taip reikalingas socialines akcijas mieste. Palaikome aktyvius, iniciatyvius žmones, kurie aukoja savo laiką, rūpinasi vaikų aktyviu poilsiu, užimtumu vasarą.“

 

 

Stovyklos akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 287 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,