Mano Gargždai



„Misija knygnešys“ įsibėgėja: Kvietiniuose lankėsi poetė ir prozininkė Nijolė Kepenienė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jono Lankučio viešosios bibliotekos nuotr. Jono Lankučio viešosios bibliotekos nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos projektas „Misija knygnešys Klaipėdos rajono bibliotekose“ įsibėgėja. Kvietiniuose svečiavosi prozininkė ir poetė, Ievos Simonaitytės premijos laureatė, vertėja Nijolė Kepenienė.

 

Projekto knygnešė Kvietinių bibliotekininkei Viktorijai Vaičekauskaitei įteikė knygą, vėliau pristatė savo kūrybą ir vedė kūrybines dirbtuves. Išaiškėjo, kad kvietiniškiai – labai kūrybiški žmonės, jiems buvo paprasta kurti eiles čia ir dabar. Talentingų moterų trijulė – Stefa Zonienė, Irena Ronkienė, Adelė Venckienė pasidalijo savo kūryba, kuri privertė ir juoktis, ir ašarą nubraukti, ir susimąstyti.

Šaunusis ir darbštusis Kvietinių bendruomenės pirmininkas Gediminas Girgždis ne tik aprodė ir išsamiai papasakojo apie žymiausias Kvietinių vietas, pristatė senųjų nuotraukų parodą „Kvietinių istorijos pėdsakais“, bet susirinkusius nustebino perskaitęs savo kurtas patriotines eiles. Dauparų-Kvietinių seniūnas Vytautas Tirevičius pasveikino susirinkusius ir papasakojo apie Kvietinių seniūniją. Aplankyta ir kvietiniškė Irena Butkienė – ilgametė Kvietinių filialo bibliotekininkė, kuri domisi ir yra parengusi nemažai kraštotyrinių darbų apie Kvietinių kaimo ir apylinkių istoriją.

Kvietiniuose esą ir tapytojų – Violeta Tamašauskienė ir Vytautas Butkus parodė nuostabių savo kūrybos darbų ir papasakojo apie kūrybos procesą. Knygnešė Nijolė aplankė ir įmonę „Litimbera“, kuri aktyviai dalyvauja ir remia bendruomenės veiklas. O vakare laukė smagus pasimatymas su Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus folkloro ansambliu „Kvėitys“ ir jo charizmatiškąja vadove Regina Jokubaityte.

 

Vizito akimirkos – J. Lankučio viešosios bibliotekos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 233 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,