Mano Gargždai



Šiemet Gargždų gimtadienis kvies paskrajoti džiaugsmo sparnais

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Savivaldybėje vyko Gargždų miesto 761-ojo gimtadienio organizavimo stebėsenos komisijos (pirmininkė – mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė) posėdis, kuriame aptartas šventinių renginių planas, sąmata, išsakytos idėjos, pastabos, problemos.

 

Tęsiant tradiciją, miesto gimtadienis bus švenčiamas pasitinkant vasarą − gegužės 29 – birželio 1 dienomis.

Mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė akcentavo, kad šventiniams renginiams lėšų turime nedaug, Savivaldybės taryba skyrė 20 tūkst. litų renginiams, todėl tikimės rėmėjų pagalbos. Žinoma, svarbiausia, kad miesto renginiuose, kaip ir kasmet, aktyviai dalyvautų visos rajono bendruomenės, organizacijos, ypač jaunimo.

Kaip ir kiekvienais metais, vienas iš renginio akcentų – naujas ar naujai perleistas leidinys. Šiemet nuspręsta pakartotinai išleisti fotografijų albumą „Mano Gargždai“ 1 000 egzempliorių tiražu.

Posėdyje diskutuota dėl filmo apie Gargždus. Kadangi toks, koks yra siūlomas dabar, nėra labai kokybiškas, Tarybos narys Algirdas Liaudanskis pasiūlė kitais metais skelbti viešųjų pirkimų konkursą reprezentaciniam filmui apie Gargždus sukurti.

Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Polekauskienė pristatė šventės programą. Šiais metais šventinio maratono leitmotyvas – miestas ant džiaugsmo sparnų, todėl bendras Gargždų miesto 761-ojo gimtadienio pavadinimas „Sparnai mano miestui“. Žmonės bus kviečiami į įvairaus žanro ir stiliaus renginius, kuriuose kiekvienas – ir didelis, ir mažas, ir jaunas, ir senas – galės rasti tai, kas jam labiausiai priimtina.

Šventinių renginių maratoną planuojama pradėti respublikiniu vaikų ir jaunimo madų šou. Gegužės 30 d. visos šeimos bus pakviestos į vaikų festivalį „O mes − vaikai, o mes − pasaulis“, kuriame − koncertai, atrakcijos, žaidimai, mados. Pagrindinė  iškilmių diena – gegužės 31-oji. Šią dieną tradiciškai bus įteikiamos regalijos Gargždų miesto garbės piliečiui ir atminimo ženklai nusipelniusiems rajono žmonėms, organizuojamos sportinės varžybos, veiks prekybininkų mugė, svečiuosis kulinarinio paveldo pateikėjai iš Latvijos bei Lietuvos, vyks liaudiškos muzikos kapelų, Lietuvos pop scenos atlikėjų koncertai, diskoteka jaunimui. Gegužės 31 dieną vyks ir svarbiausi sporto renginiai: autokroso „Žaibas“ organizuojamos automobilių varžybos „Lietuvos regioninių pirmenybių I etapas Klaipėdos rajono mero taurei-2014 laimėti“ ir Lietuvos galiūnų federacijos organizuojamos Lietuvos galiūnų čempionato varžybos, kuriose  dalyvaus stipriausi Lietuvos galiūnai. Šventė tradiciškai baigsis birželio 1 d. bėgimu visai šeimai su „MARS“ aplink Gargždus bei Šv. mišiomis už miestą ir miestiečius Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje.

Komisija vieningai nusprendė, kad šiemet bus renkamas tik vienas garbės pilietis ir įteikta 12 atminimo ženklų nusipelniusiems rajono žmonėms (1 iš kiekvienos seniūnijos). Kandidatūras atminimo ženklams, suderintas su seniūnijų seniūnais prašome teikti iki balandžio 18 d. Savivaldybės administracijos Kultūros skyriui, tel.  (8 46) 45 21 38, el. p. , .

„Tikiuosi, kad ir šiemet Gargždų miesto šventė bus puiki ir gražiai reprezentuos rajoną“, − sakė vicemerė Rūta Cirtautaitė.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 423 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,