Mano Gargždai



Koronavirusas Klaipėdos rajone: užsikrėtė trys rinkimų komisijos nariai, Priekulės moksleivis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Visoje šalyje daugėjant COVID-19 atvejų, užsikrėtimų neišvengiama ir Klaipėdos rajone – pranešama apie susirgusius rinkimų komisijos darbuotojus, Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos moksleivį.

 

Rinkimų komisijos pirmininkui – nemenkas galvosūkis

Gargždų apygardos rinkimų komisijos pirmininkui Zigmui Bitinui tenka sukti galvą, kaip organizuoti darbą Seimo rinkimų pakartotiniame balsavime. Vakar buvo pranešta, kad koronavirusas buvo diagnozuotas trims rinkimų apylinkių komisijų nariams.

Anot Z. Bitino, dar pirmajame ture dėl turėto kontakto su sergančiu COVID-19 asmeniu nusišalino trys Šalpėnų komisijos nariai. Dviems iš jų vėliau buvo patvirtinta koronaviruso diagnozė.

Tuomet nedidelėje apylinkėje buvo atsiųstas vienas žmogus iš apygardos, su rinkimų darbais susitvarkė 4 asmenys.

Vakar taip pat COVID-19 nustatytas vienai komisijos narei iš Veiviržėnų rinkimų apylinkės.

Dėl to izoliacijoje – visa komisija – dar 5 asmenys.

„Šalpėnų komisijos nariams, kurie buvo izoliacijoje, ji baigsis šią savaitę, tad jie, jeigu viskas gerai, galės grįžti į darbus. Su Veiviržėnais – kol kas nežinomybė, nes testas, turėjusiems kontaktą, bus atliekamas tik trečiadienį. Ketvirtadienį, jeigu bus rezultatai, reikės priimti sprendimus, o penktadienį jau prasideda balsavimas namuose“, – komentavo Z. Bitinas, pridūręs, kad ši apylinkė – nemaža, todėl, kaip vyks rinkimai čia, galvosūkis nemenkas.

 

Lapelio padavimas – tai nedidelės rizikos sąlytis

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento Gargždų skyriaus vedėja Aušra Syminienė portalui mano-gargzdai.lt sakė, kad gyventojai dažnai klausia dėl galimos rizikos, turėjus sąlytį su sergančiuoju.

Jos teigimu, „lapelio perdavimas, naudojant veido apsaugos priemones, pokalbis per atstumą ar prasilenkimas su koronaviruso diagnozę turinčiu“ tikrai dar nėra didelės rizikos sąlytis.

Specialistės manymu, rinkimuose taip pat buvo laikomasi saugumo reikalavimų, tad jeigu žmogus dėvėjo kaukę, naudojosi savo tušinuku, nerimauti, kad galėjo užsikrėsti, nederėtų.

Visgi, kiekvienu atveju, galima skambinti specialistams, kurie įvertins situaciją ir priims atitinkamas rekomendacijas.

 

Koreguojamas gimnazijos ugdymo procesas

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos administracija informuoja, kad gimnazijos mokiniui nustatytas COVID-19, iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gautos rekomendacijos, jos vykdomos.

Gimnazijos vadovybė praneša, kad nuo šiandien, spalio 19-osios iki 23-osios koreguojamas įstaigos ugdymo procesas: 2c, 4a klasių mokiniai mokosi nuotoliniu būdu.

Visų kitų klasių, priešmokyklinių grupių mokiniai mokosi kontaktiniu būdu (gimnazijoje).

„Mokytojai, kurie turi dirbti nuotoliniu būdu, informuoti asmeniškai. Vadinasi, bus klasių, kurios būdamos gimnazijoje mokytojo pamoką turės nuotoliniu būdu“, – informuoja įstaiga bei prašo supratimo, susitelkimo ir rimties.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius informuoja, kad daugumoje Klaipėdos rajono savivaldybės švietimo įstaigų ugdymo procesas organizuojamas įprasta tvarka: „Įstaigose atsiradus pavieniams COVID-19 atvejams, kai serga įstaigos darbuotojas ar mokinys, priimami sprendimai dėl ugdymo proceso organizavimo pokyčių.“

Pasak vedėjo, nuo pirmadienio (spalio 19 d.) nuotoliniu būdu mokosi 67 Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos pradinių klasių mokiniai.

„Trečiadienį, spalio 21 d., iš nuotolinio mokymo į mokyklas grįžta Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos trečiokai ir Lapių pagrindinės mokyklos mokiniai“, – praneša Savivaldybės specialistas, pridurdamas, kad visų mokinių ugdymo nuotoliniu būdu dabartiniu laikotarpiu nėra poreikio organizuoti.

„Spalio 26–30 dienomis bus mokinių atostogos, tikimės, kad situacija dėl COVID-19 jei nepagerės tai bent nepablogės ir tai leis mokiniams lapkričio 3 dieną grįžti į klases“, – tikisi A. Petravičius.

 

Renginių nedraus, bet kviečia įsivertinti riziką

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus patarėja Ernesta Badalova informavo, kad šiandien Savivaldybėje vyko Ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kurio metu nuspręsta nedrausti renginių, bet dar kartą priminti renginių organizatoriams, kad būtina laikytis rekomendacijų, užtikrinti saugaus atstumo laikymąsi, kaukių dėvėjimą ir pan.

A. Syminienė informavo, kad šiuo metu Klaipėdos rajone serga apie 50 asmenų, o atvejų skaičius nuolat didėja. Būtent todėl ji ragina įvertinti dalyvavimo tam tikruose renginiuose būtinybę, nuspręsti, ar tikrai senjorams reikia dalyvauti chorų, ansamblių ar kituose susibūrimuose.

Specialistė taip pat prašo gyventojų kantrybės, nes NVSC Klaipėdos departamento Gargždų skyriuje dirba trys darbuotojos, kurios, daugėjant atvejų, kartais nebespėja susisiekti su turėjusiais kontaktą asmenimis tą pačią dieną.

„Nors dirba net šeštadienį ir sekmadienį, iki vėlyvo vakaro. Lenkiuosi žemai toms darbuotojoms, kurios dirba pasiaukojančiai“, – komplimentų savo kolegėms negailėjo A. Syminienė, pridurdama, kad ištirti atvejų taip, kaip norėtųsi, kartais tiesiog fiziškai nebėra įmanoma.

 

NVSC praneša, kad šalyje per vakar parą užfiksuoti 205 nauji COVID-19 ligos atvejai, nuo pandemijos pradžios – 7 726. Šiuo metu šalyje serga 4 468 žmonės, pasveikę – 3 310.

Šią savaitę, nuo spalio 19 d. iki spalio 25 d. imtinai, Raseinių, Kelmės, Šiaulių, Joniškio, Švenčionių, Plungės, Radviliškio, Skuodo, Kauno, Šilalės, Šakių, Vilniaus ir Trakų rajonų, taip pat Elektrėnų, Druskininkų, Šiaulių, Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso (COVID-19). Šiose 19 savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,