Mano Gargždai



Garsios kraštietės kapas neužmirštas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
I. Simonaitytės kapas Antakalnio kapinėse. G. Pučkorienės nuotr. I. Simonaitytės kapas Antakalnio kapinėse. G. Pučkorienės nuotr.

Prieš 42 metus, 1978-aisias, Vilniuje mirus Ievai Simonaitytei, Rašytojų sąjungos iniciatyva žymiausia Klaipėdos krašto rašytoja palaidota Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje.

 

Garsi mūsų krašto kūrėja sostinėje gyveno nuo 1963 m., o vasaroti kasmet grįždavo į gimtąjį pamarį, kur ją džiugino jos vasarnamis Priekulėje, skendintis rožių ir jazminų žieduose, šalia tekanti Minija ir Vingio parkas.

Gargždų krašto muziejaus iniciatyva ir Klaipėdos rajono savivaldybės lėšomis imtasi tvarkyti I. Simonaitytės kapą Vilniuje. Rašytoja buvo užsiminusi, jog norėtų gulėti „tarp linksmų rožių ir gvazdikų. Tegul žydi bijūnai ir gvazdikai“.

Jau šiemet visą vasarą kapą puošė rašytojos taip mėgtos rožės, ledinukės, alūnės.

I. Simonaitytė mėgo savo rožes: „Aš jų pati neskinu ir niekam neleidžiu skinti. Kam nešti į kambarį ir matyti vystančias, jei pro langą – žiūrėk kiek patinka. Pasikelia rytą rasotos, paskui išsiskleidžia vasaros saulėj...“

Antkapio akmeninė tvorelė ir ilgamečiai želdiniai bus tvarkomi po parengiamųjų darbų suderinimo su Vilniaus miesto savivaldybe.

I. Simonaitytės kapo tvarkymo iniciatoriai atminimo žvakutes uždegs ant kapo lapkričio 1-ąją ir per rašytojos gimtadienį sausio 23 d.

Kviečiame visus kraštiečius, rašytojos talento gerbėjus apsilankyti Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje ir uždegti žvakelę Visų šventųjų dieną.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 313 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,