Mano Gargždai



Klaipėdiečių miestui dovanota eglė jau Teatro aikštėje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
VE.lt nuotr. VE.lt nuotr.

Ketvirtadienio rytą Klaipėdoje buvo pradėti kalėdinės miesto eglės kirtimo darbai. Liepojos gatvėje esanti žaliaskarė šių metų eglutės rinkimuose nugalėjo vienbalsiu komisijos sprendimu. Medis atitiko ne tik išvaizdos, bet ir transportavimo reikalavimus.

 

Daugiau nei 20-ies metų senumo eglė augo palankioje privažiuoti vietoje, todėl buvo itin patogu ją nukirsti ir parvežti į Teatro aikštę.

Eglutės šeimininkai Aldona ir Bronislavas Jankauskai sako, kad gaila buvo nukirsti tokį didelį ir gražų medį, tačiau džiaugiasi, kad pagaliau galės matyti daugiau saulės.

„Eglė užstodavo šviesą ne tik namuose, bet ir šiltnamyje augantiems augalams. Tegul šiemet ji papuoš miestą“, – kalbėjo A. Jankauskienė.

Žaliaskarės savininkai teigia, kad patiems nusikirsti tokį didelį medį būtų kainavę daug vargo ir pastangų. A. Jankauskienė pasakoja, kad eglė augo kartu su vaikais, o didžiųjų metų švenčių proga pati puošdavo gigantišką medį.

VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Rūta Steponavičienė džiaugiasi, kad šiemet kalėdinė miesto eglė į Teatro aikštę parvežama iš kitos vietos. Trejus metus žaliaskarės uostamiesčio centrą pasiekdavo iš Upelio gatvės, vienais metais ją teko parsigabenti iš Dituvos. Šiemet didysis Kalėdų simbolis pargabentas iš Liepojos gatvės.

Miestui žaliaskarę dovanoję klaipėdiečiai, tradiciškai buvo apdovanoti nauju eglutės sodinuku, skirtu pasodinti į nukirstosios vietą, kurį įteikti atvyko net pats Kalėdų Senelis.

Šių metų kalėdinės miesto eglės konkurse dalyvavo 10 žaliaskarių. Anot R. Steponavičienės, pamačius būtent šią, komisija vienbalsiai nutarė, kad ji keliaus į Teatro aikštę.

„Tikimės, kad šiemet savo eglutes pasiūlę kiti kandidatai, konkurse dalyvaus ir kitąmet“, – vylėsi projektų vadovė.

Teatro aikštėje, prie „Taravos Anikės“ skulptūros šiemet atsiras ir šiaurinės žvaigždės dekoracija, kurią jau antradienį pradės statyti iš Vilniaus atvykusi komanda. Atgabenta eglė dviem etapais bus pradėta puošti penktadienį.

Dėl esamos pandeminės situacijos ir siekiant išvengti susibūrimų, kalėdinės eglutės įžiebimas šiemet bus tiesiogiai transliuojamas gruodžio 5 dieną.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 605 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,