Mano Gargždai



Jaunajam talentui įteikta Ernsto Vicherto premija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Už pasiekimus mokslo srityje Ernsto Vicherto premija „Jaunasis talentas 2019“ įteikta buvusiam Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos abiturientui Lukui Rimkui.

 

Komisijai, svarsčiusiai Luko Rimkaus kandidatūrą, buvo pateikta daugiau nei 50 diplomų, padėkos raštų iš įvairiausių sričių. Aktyvus jaunuolis taip pat džiugina dalyvavimu mokslinėje, tiriamojoje veikloje, visuomeniniuose projektuose, iniciatyvose. Įspūdingi ir brandos egzaminų rezultatai – pelnyti 4 šimtukai. Šį rudenį Lukas Mančesterio universitete pradėjo informatikos studijas.

„Iš tiesų smagu apdovanoti tokius įvairiapusiškus jaunus žmones. Ši premija ‒ tai nedidelis paskatinimas, kuris įkvėps ir toliau gilinti žinias, būti aktyviu visuomenės nariu. Tikimės, kad toks talentas kaip Lukas grįš į Lietuvą, į Klaipėdos rajoną, ir ateitį kurs čia“, – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Prie sveikinimų premijos laureatui prisidėjo ir vicemerė Violeta Riaukienė, skatindama nepamiršti kelio namo, o įgytas žinias ir patirtį pritaikyti gimtinėje.

Šiuo metu Lukas mokosi nuotoliniu būdu, į Mančesterį planuoja vykti pavasarį, jei bus suvaldyta pandemija. Paklaustas, kaip dabar pažvelgęs atgal vertina mokslo metus, praleistus Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje, premijos laureatas teigia, kad tai viena geriausių mokyklų, kurioje dirba puikūs mokytojai.

„Gimnazijoje praleistas laikas, ko gero, geriausias mano gyvenime“, – tikina Lukas Rimkus, pabrėždamas, kad Gargždų nepamirš ir svetur.

Ernsto Vicherto premija nuo 2011 m. apdovanojami moksleiviai, pasiekę geriausius rezultatus meno, mokslo, sporto srityse bei visuomeninėje veikloje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 119 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,