Mano Gargždai



Kviečia į advento vakarus apie senuosius Gargždus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gidė M. Vasylienė kviečia iš arčiau pažinti žydiškąją miesto pusę. Asm. archyvo nuotr. Gidė M. Vasylienė kviečia iš arčiau pažinti žydiškąją miesto pusę. Asm. archyvo nuotr.

„Gidai turi gausybę nepapasakotų istorijų, tai per didelė „prabanga“, kuomet tenka aplankyti ne vieną objektą“, – sako gargždiškė Monika Vasylienė, kuri kviečia prisijungti prie naujos įgyvendinamos idėjos. Kiekvieną ketvirtadienį, pradedant nuo gruodžio 3-osios, 19 val. ji kviečia visus nuotoliniu būdu prisijungti prie advento vakarų su senaisiais Gargždais. Viskas, ko reikia – savo kompiuteriuose įsidiegti „Zoom“ programėlę (jeigu dar to nesate padarę).

 

Anot gidės M. Vasylienės, idėja gimė dėl kelių priežasčių. Visų pirma, norisi gyventojus paskatinti domėtis Gargždais, patyrinėti savo miestą, atrasti naujų vietų, pamąstyti apie jų istoriją.

„Daug kas mano, kad Gargždai yra nepatrauklūs vaikščiojimui po ekskursiją, norisi tai paneigti”, – įsitikinusi gargždiškė.

Kartą jai teko būti lektore buvusio dėstytojo dr. Vacio Vaivados organizuojamame renginyje „Vakarai su senąja Klaipėda“, kuriame dalinosi pasakojimu apie senųjų evangelikų liuteronų kapinaičių Laugaliuose tvarkymą. Norėjosi tęsti šią advento vakarų tradiciją.

„Aš esu tikintis žmogus, o adventas – labai dvasiškai stiprus mėnuo, kuomet skiriamas laikas pabūti su šeima, kartu kažką nuveikti <...> Norisi, kad vaikai su tėvais prisėstų ir tai būtų vienas iš užsiėmimų, šalia advento vainiko pynimo, namų tvarkymo, puošimo ir kt. dalykų“, – sako iniciatyvi gargždiškė.

Jos teigimu, būtent vaikai, kurių jos ekskursijose netrūksta, daugelio pasakojimų klausosi išsižioję, stebisi, kokie įdomūs Gargždai.

Pirmasis virtualus vakaras, kuris truks 45 minutes, bus skirtas Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų kultūros metams.

„Mano šio projekto tikslas – ne vesti ekskursiją po Gargždus, imsiu tik vieną elementą – pirmąjį vakarą skiriu unikaliai Gargždų žydų istorijai, kalbėsiu apie buvusią Rinkos aikštę. Norą rinktis šią temą paskatino ir naujai nupieštas paveikslas ant „Minijos“ kino teatro sienos. Bet apie jį nekalbėsiu, nes tam reikėtų kito didelio pasakojimo. Turiu kitą planą, kuris dar nesudėliotas iki galo“, – intrigavo M. Vasylienė, pridurdama, kad kitą ketvirtadienį prisijungusiųjų lauks kita tema ir kitos įdomios istorijos apie Gargždus.

 

Ketvirtadienį, 19 val., junkitės prie nuotolinio advento vakaro su šia nuoroda:

https://us05web.zoom.us/j/88938744536?pwd=THdaNUpsMndrQ3RFTEVoOXVkWG5Ndz09

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 306 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,