Mano Gargždai



Kretingalės mokykloje vykdytas projektas „Sveika bendruomenė – stipri bendruomenė“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Autorės nuotr. Autorės nuotr.

Rugsėjo–lapkričio mėnesiais Klaipėdos rajono Kretingalės pagrindinėje mokykloje vyko tęstinio projekto „Sveika bendruomenė – stipri bendruomenė“ įgyvendinimas. Visos projekto veiklos mokyklos bendruomenei suteikia labai gerų emocijų, o praktiniai užsiėmimai padeda pažinti ir atskleisti savo emocinius ir socialinius gebėjimus.

 

Projekte buvo išsikelti du tikslai. Pirmas – didinti emocinį raštingumą, antras – ugdyti sveiką gyvenimo būdą, kūrybingą, sąmoningą, atsakingą už save ir savo pasirinkimus, numanančią poelgių pasekmes, asmenybę.

Rugsėjis prasidėjo netradicine ugdymo diena „Judumo diena“, kurios metu vyko įvairios sveikatinimo ir sporto rungtys miestelio stadione su kariškiais. Labai džiugino ir šokio pamokos, kurios buvo organizuojamos lauke. Pamokos lauke gerina vaikų fizinę ir emocinę sveikatą.

Mokyklos psichologė R. Gruožaitė-Serepininenė kartu su visuomenines sveikatos priežiūros specialiste Vilija Veivere vedė praktinius užsiėmimus. Jų metu priešmokyklinio amžiaus vaikai, 1–4 klasių mokiniai sužinojo kokias emocijas patiriame kiekvieną dieną ir kokia jų svarba mūsų gyvenime. Pasitelkdamos aktyvias, įtraukiančias veiklas, specialistės mokė vaikus, kaip reikia elgtis susidūrus su sunkiomis emocijomis.

Pertraukų metu mokiniai skatinami leisti bendraujant bei užsiimant lavinamaisiais bei aktyviais žaidimais, todėl dėl projekto mokykloje buvo įrengtos dvi aktyvios poilsio zonos, kuriose vaikai gali pailsėti ir atgauti jėgas žaisdami įvairius stalo žaidimus.

Mokyklos bendruomenės nariai turėjo galimybę sudalyvauti psichologės R. Murauskienės seminare „Emocinis raštingumas – kaip psichologinio atsparumo garantas“. Jo metu buvo ugdomos mokyklos bendruomenės socialinės ir emocinės kompetencijos.

Džiaugiamės ir didžiuojamės galėję įgyvendinti šį projektą, kuris mokyklos bendruomenę sutelkė įvairioms sveikatą stiprinančioms veikloms. Tikimės, kad projekto metu įgytos žinios ir įgūdžiai padės kiekvienam surasti šiek tiek daugiau laiko bent nedideliems pokyčiams savo fizinės ir emocinės gerovės link. Judėkime ir būkime žvalūs, sveiki ir energingi.

Projektas „Sveika bendruomenė – stipri bendruomenė“ finansuojamas Klaipėdos r. savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektų lėšomis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 459 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,