Mano Gargždai



Bendravimo pasiilgusiems senoliams – pokalbiai telefonu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pandemijai nesitraukiant, vyresnio amžiaus ir lėtinėmis ligomis sergantiems asmenims ir toliau rekomenduojama vengti socialinių kontaktų, todėl neretai ypač vienišiems asmenims vienintelė paguoda – pokalbiai telefonu su bendraminčiais.

 

Lietuvoje jau ne vienerius metus veikia „Sidabrinė linija“ – nemokama draugystės, bendravimo ir emocinės pagalbos linija vyresnio amžiaus žmonėms.

Ši linija žmonėms siūlo galimybę turėti telefoninį draugą, su kuriuo galima reguliariai kalbėtis įvairiausiomis temomis, aptarti aktualijas ar tiesiog pasišnekučiuoti.

Jaučiant poreikį būti išklausytam ar tiesiog norint susirasti bendramintį nuolatiniams pokalbiams, galima skambinti nemokamu telefonu 8 800 80020. „Sidabrinės linijos“ konsultantės išklauso, nuramina, suteikia pagalbą, pataria ir užregistruoja draugystės ir bendravimo telefonu paslaugai. Kreiptis gali visi, kas išgyvena vienatvės tuštumą, bet nori bendrauti ir turėti nuolatinį pašnekovą. Pasikalbėti su žmogumi, kuriam rūpi, kaip jaučiatės šiandien, yra paprasta, saugu ir tai nieko nekainuoja.

Bendraminčių pokalbiai telefonu neretai tampa paskata prisiminti mėgstamas veiklas, senas svajones ir kasdien patirti gyvenimo džiaugsmą. Pokalbiai praskaidrina nuotaiką, lengvina vienatvę, atskirtį, padeda garbaus amžiaus žmonėms susidoroti su sunkumais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 313 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,