Mano Gargždai



Savivaldybės dėmesys – saugioms ir smagioms vaikų žaidimų aikštelėms

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Vaikų žaidimų, sporto aikštelių, lauko ir vidaus treniruoklių įrengimui ir priežiūrai iš Savivaldybės biudžeto šiemet skirta 200 tūkstančių eurų. Net pusė šios sumos Klaipėdos rajono sporto centras planuoja investuoti į mažųjų rajono gyventojų džiaugsmą – atnaujinti jau esamas ir įrengti naujas vaikų žaidimų aikšteles.

 

Visose jau esančiose žaidimų aikštelėse numatyta atlikti smulkius aplinkos darbus – kur reikia papildyti skaldos, įrengti patogesnius priėjimus, suremontuoti apgadintus įrenginius ir pastatyti bent po vieną naują. Prie aikštelių taip pat planuojama įrengti daugiau suoliukų, stalų.

Kiek didesnės apimties darbai laukia Priekulėje ir Gargžduose Melioratorių gatvėje esančiose žaidimų aikštelėse. Kadangi čia įrengimai pasenę tiek fiziškai, tiek morališkai, planuojama atnaujinti daugiau nei pusę jų.

Priekulėje visi seni įrenginiai bus išardyti, o jų vietoje įrengti nauji. Iš Melioratorių gatvėje esančių dviejų žaidimų aikštelių bus pašalinta sena guminė danga ir skalda. Vienoje aikštelėje, skirtoje mažesnio amžiaus vaikams, bus paklota nauja danga ir pastatyti pagal amžių tinkami atrakcionai.

Kitoje aikštelėje bus supilta smulkios skaldos arba smėlio danga ir įbetonuoti 6 nauji vyresnio amžiaus vaikams skirti įrenginiai. Čia tai pat atsiras naujų suoliukų ir stalų, tinkančių stalo žaidimams žaisti ar laisvalaikiui praleisti.

Pradžiugti turėtų ir Pušų gatvės daugiabučių gyventojai. Mažiesiems čia irgi planuojama įrengti naują žaidimų aikštelę.

„Per ketverius metus vaikų žaidimų aikštelėms – jų įrengimui, papildymui – skirta beveik 225 tūkstančiai eurų. Džiugu, kad vien šiemet į vaikų laisvalaikio praleidimą investuojama pusė tiek ir mažieji rajono gyventojai greta namų galės mėgautis smagiausiais vaikystės žaidimais“, – sako Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Petrauskienė.

Likusius 100 tūkstančių eurų numatoma skirti kitiems darbams. Reikia papildyti smulkesnio sporto inventorių sporto bazėse seniūnijose, įrengti vieną naują universalią sporto aikštelę arba vieną aikštelę atnaujinti.

Sporto centras Savivaldybės vardu taip pat teiks paraišką Sporto rėmimo programai dėl uždaro teniso korto su šildymu ir vėdinimu, persirengimo patalpų įrengimo Gargžduose. Sėkmės atveju, prie projekto reikėtų prisidėti 50–70 tūkst. eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 310 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,