Mano Gargždai



Nauji koronaviruso atvejai – Gargždų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Redakcijos nuotr. Redakcijos nuotr.

Naujas protrūkis nustatytas Klaipėdos apskrityje Gargždų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“, šiame židinyje patvirtinti 2 atvejai darbuotojams, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Per vakar parą Klaipėdos rajone buvo patvirtinti 9 nauji koronaviruso atvejai, šalyje – 510. Sergamumas 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų siekia 280,5, o Klaipėdos rajone – 242,5.

 

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruoti 139.

Per vakar parą du atvejai patvirtinti Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato protrūkyje. Iš viso šiame protrūkyje užfiksuoti 5 atvejai.

Vilkaviškio ligoninės Vidaus ligų skyriaus protrūkyje nustatyti 2 atvejai. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 12 atvejų. Atvejai patvirtinti 1 darbuotojui ir 11 pacientų.

Pieno produktų gamybos įmonės, įsikūrusios Marijampolėje, protrūkyje per vakar parą patvirtinti 5 atvejai. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami 6 atvejai. Šiuo metu yra vykdoma epidemiologinė diagnostika.

Naujas protrūkis nustatytas metalo gaminių, dirbinių ir konstrukcijų gamyba užsiimančioje įmonėje, įsikūrusioje Klaipėdos apskrityje. Per vakar parą 2 atvejai patvirtinti šios įmonės darbuotojams.

Nustatyti 2 antriniai atvejai, siejami su protrūkiu Klaipėdos „Universa Via“ tarptautinėje mokykloje. Iš viso su protrūkiu siejami 7 atvejai.

7 nauji atvejai, nustatyti per vakar parą, siejami su protrūkiu Šilutės socialinių paslaugų centre. Iš viso su šiuo protrūkiu šiuo metu yra siejami 23 atvejai.

Šiaulių apskrityje lopšelyje–darželyje „Pupų pėdas“ patvirtinti 2 atvejai darbuotojui ir ugdytiniui. Taip pat nustatyti 3 antriniai atvejai šeimose. Lopšelio–darželio grupė izoliuota. Bendras atvejų skaičius yra 5.

Protrūkis patvirtintas Šiaulių apskrityje įsikūrusioje įmonėje, užsiimančioje metalo dirbinių ir plastmasės gaminių gamyba. Susirgusių asmenų įmonėje šiuo metu yra 23, iš jų 2 antriniai atvejai registruoti šeimose. Buvo atlikta židinio epidemiologinė diagnostika.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruoti 63.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 478 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,