Mano Gargždai



Mero prašymas A. Bilotaitei – judėjimo ribojimo atlaisvinimas Klaipėdos rajono savivaldybei

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
B. Markauskas. Asmeninio archyvo nuotr. B. Markauskas. Asmeninio archyvo nuotr.

Meras Bronius Markauskas feisbuke pranešė šiandien kreipęsis į vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę su prašymu į judėjimo ribojimų atlaisvinimus įtraukti ir Klaipėdos rajono savivaldybę.

 

„Agnė Bilotaitė jau gerą savaitę kalba apie judėjimo atlaisvinimus dalyje žiedinių savivaldybių. Bet kol kas įvardyti tik Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus miestai bei rajonai. Natūraliai kyla klausimas, kodėl? Kodėl tie atlaisvinimai netaikomi ir kitoms žiedinėms, pavyzdžiui, mūsų rajonui, kai pas mus susirgimų rodiklis yra net mažesnis nei šiuose miestuose?“, – klausimą kėlė meras.

Pasak jo, kasdien tarp rajono ir Klaipėdos migruoja šimtai, gal net tūkstančiai žmonių, vykstančių į darbą: „Vaikai vežami į darželius, turime bendrą pajūrį, kuriame vaikštinėdamas ir netyčia kirtęs savivaldybės ribą gali pažeisti karantiną ir susimokėti nemažą baudą. Tad, natūralu, kad šis klausimas dėl judėjimo atlaisvinimo aktualus ir mūsų gyventojams.“

Į ministrės aiškinimus, kai tai – eksperimentas, pradedama nuo mažesniųjų, meras atsako, kad kriterijai, kuriais Vyriausybė vadovaujasi priimdama ar naikindama įvairius apribojimus, lieka neaiškūs: „Tai – sergamumo rodiklis 100 tūkstančių gyventojų ir naujų atvejų skaičius. Būtent tai ir lemia, kokie ribojimai taikomi, kas gali dirbti, judėti, susitikinėti ir panašiai. Pasižiūrėjus į šiandienos Statistikos departamento skaičius, akivaizdu, kad vadovaujantis šiais kriterijais mes būtume viena pirmųjų žiedinių savivaldybių, kurioje, jei jau kalbame apie atlaisvinimus, būtų galima naikinti judėjimo apribojimą. Pas mus šis rodiklis siekia 201, o štai Šiauliuose – 239, Panevėžyje – 259, Alytuje – net 334.“

Anot B. Markausko, ministrei labiau patinka eksperimentuoti, o ne vadovautis aiškiai patvirtintais kriterijais.

„Tikiuosi, kad bus atsižvelgta į išdėstytus argumentus ir pateikiamus skaičius. Nes dabar neaišku, kodėl vieno miesto ar rajono gyventojams gali būti leista judėti laisvai, o kito – ne“, – vylėsi meras.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 396 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,