Mano Gargždai



„Lydeka 2021“: sodybose prie vandens aplinkosaugininkai rado 8 neteisėtus žvejybos įrankius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos apsaugos departamento nuotr. Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai tęsia akciją „Lydeka“ ir prieš pavasarinį lydekų nerštą imasi visų prevencinių priemonių. Per dvi dienas Klaipėdos aplinkosaugininkai 7 sodybose aptiko 8 draudžiamus žvejybos įrankius. Be to, kartu nustatė pažeidėją, medžiojusį su neteisėtu naktinio matymo priedėliu.  

 

Klaipėdos aplinkosaugininkai vykdė reidus Kretingos rajone, sodybose prie vandens telkinių.

Pirmosios dienos reido rezultatai – sodybose aptikti 5 neteisėti žvejybos įrankiai (2 žeberklai ir 3 tinklai). Keturių sodybų šeimininkams už draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai ir kiekvienam teks sumokėti iki 200 eurų baudą.

Kitą dieną prie Klaipėdos aplinkosaugininkų prisijungė ir Šiaulių valdybos Telšių aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai. Kretingos ir Plungės rajonuose trijose sodybose rasti du žeberklai ir viena neleistina gaudyklė. Asmenims surašyti administracinių nusižengimų protokolai, visiems trims taip pat gresia baudos iki 200 eurų.

„Lydekos, kaip vandens telkinių plėšrūnės, – svarbi ekosistemos dalis. Todėl, kad apsaugotume neršiančias lydekas, akciją vykdysime ir toliau. Džiaugiamės, kad paimti draudžiami ne mėgėjų žvejybos įrankiai nebebus panaudoti“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Aplinkos apsaugo pareigūnai primena, kad už draudžiamu metu sugautą lydeką pažeidėjams gresia administracinės baudos nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Taip pat už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką teks atlyginti 240 eurų žalą žuvų ištekliams. Lydeką sugavus gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose, žala skaičiuojama taikant trigubą žalos apskaičiavimo įkainį.

 

Medžioklė

Antrąjį vakarą, jau sutemus, aplinkosaugininkai patikrino medžioklę Plungės rajone. Nustatyta, kad vienas medžiotojas medžiojo su naktinio matymo priedėliu. Už tokią medžioklę jam gresia bauda iki 1700 eurų, teisės medžioti atėmimas iki 5 metų ir šautuvo su priedėliu konfiskavimas.

 

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti elektronine sistema https://aakis.am.lt/. Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 158 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,