Mano Gargždai



Socialinės globos įstaigų gyventojai ir darbuotojai jau įgijo imunitetą COVID-19

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Šiuo metu paskiepyta daugiau nei 6 tūkst. socialinės globos įstaigose gyvenančių senolių ir žmonių su negalia bei apie 4 tūkst. darbuotojų. Imunitetą koronavirusui jau turi virš 90 proc. globos įstaigų gyventojų ir apie 83 proc. darbuotojų. Be to, socialinės globos įstaigose taip pat pradėti skiepyti globotiniai, kurie prieš 3 mėnesius ar dar anksčiau persirgo COVID-19, – taip tikimasi dar labiau sustiprinti jų imunitetą.

 

Naujausiais duomenimis, įstaigose COVID-19 serga vos 5 globotiniai ir 12 darbuotojų. Palyginimui, 2020 m. gruodžio 28 d. sergamumas buvo didžiausias ir sirgo net 1744 gyventojai bei 734 darbuotojai.

„Artėjame prie situacijos, kai bus paskiepyti visi norintys socialinės globos įstaigų globotiniai ir darbuotojai. Šiuo metu jau viršijome ekspertų rekomendacijas, pasak kurių, būtinas bent 70 proc. populiacijos imunitetas. Tačiau globotinių kaita vyksta – vieni išvažiuoja, atvažiuoja nauji, tad skiepijimo procesas neturi nutrūkti“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Pasak ministrės M. Navickienės, socialinės globos namų gyventojų ir darbuotojų vakcinacija yra puikus pavyzdys, kaip skiepai stabdo koronaviruso plitimą. Žiemos pradžioje globos įstaigos buvo koronaviruso židiniai, o dabar – gerosios praktikos pavyzdys kovojant su COVID-19.

Skiepijimas nuo COVID-19 ligos vyksta pačiose socialinės globos įstaigose, darbuotojus ir globotinius skiepija pirminės sveikatos priežiūros centrų specialistai.

Preliminarus atsisakiusiųjų skiepytis globotinių skaičius yra apie 7 proc. Tačiau dvejojančiųjų ar atsisakančiųjų skaičius kaskart sumažėja, kai pačioje įstaigoje matomas skiepijimo procesas ar patirtimi apie saugesnį buvimą dalijimąsi tarp pačių socialinės globos namų gyventojų.

Socialinės globos įstaigose visoje Lietuvoje rūpinamasi apie 13 tūkst. garbingo amžiaus ir negalią turinčių gyventojų. Šiuo metu socialinės globos paslaugas teikiančiose 205 įstaigose dirba virš 8,5 tūkst. darbuotojų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,