Mano Gargždai



A. Bogdanovas: 1 tūkst. vakcinų galėtume išnaudoti per vieną dieną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas teigia, kad kolkas poreikio skiepyti savaitgalį nėra. A. Rimkuvienės nuotr. Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas teigia, kad kolkas poreikio skiepyti savaitgalį nėra. A. Rimkuvienės nuotr.

Klaipėdos rajone tęsiasi vyresnių nei 65-erių metų asmenų vakcinacija, taip pat nuo koronaviruso skiepytis kviečiamos ir kitos Vyriausybės nutarimu papildytos prioritetinės grupės: sergantys lėtinėmis ligomis, gyvybiškai svarbias valstybės ir visuomenės funkcijas vykdantys asmenys, pavyzdžiui, policijos pareigūnai, ugniagesiai ir kt., taip pat abiturientai. Šįryt „AstraZeneca“ (dab. „Vaxzevria") vakcina taip pat buvo paskiepytas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas. Po vakcinacijos teiravomės, kaip vyksta skiepijimo procesas rajone, kada prasidės masinė vakcinacija, kaip planuojamas ugdymo procesas mokyklose.

 

Masinei vakcinacijai reikia daugiau vakcinų

A. Bogdanovas sakė, kad norint pradėti masiškai vakcinuoti gyventojus, pirmiausia reikia paskiepyti, esančius prioritetinėse grupėse. Pasiteiravus, kada galėtų prasidėti visų gyventojų vakcinavimas, prognozavo, kad tai galėtų būti balandžio mėnesį.

„Kartais galvoju, kad masinė vakcinacija yra neteisingas žodis, nes, kiek mes turime vakcinų, masiškumu to nepavadinsi. Jeigu pradėtų vakcinos keliauti didesne apimtimi, tai galėtume vadinti masine vakcinacija“, – pastebėjo A. Bogdanovas.

Kultūros, sveikatos ir socialinės politikos skyriaus vedėja Laima Kaveckienė tikslino, kad per savaitę Klaipėdos rajono savivaldybė gauna 1 000–1 100 vakcinų dozių, todėl pagrindo dirbti savaitgaliais nėra, tačiau tam pasiruošta.

Anot Administracijos vadovo, situacija dėl skiepijimo savaitgaliais yra pernelyg angažuojama, Klaipėdoje toks poreikis yra, nes bandoma sunaudoti susikaupusias „AstraZeneca“ (dab. „Vaxzevria") vakcinos dozes: „Mes esame pasiskaičiavę, kad 1 000 vakcinų galėtume išnaudoti, kad ir per vieną dieną, susiėmus, atidarius visus centrus. Savaitgaliais mums dirbti nėra pagrindo.“

L. Kaveckienė pasidalino mintimis, kad pritartų Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ekspertų išsakomai nuomonei, kad reikia nebeskirstyti prioritetų, o skiepyti kuo daugiau, nepaisant amžiaus grupės.

„Dabar žmonės renkasi, derasi, apkraunami sveikatos priežiūros darbuotojai. Būna ir taip, kad šį mėnesį nenori, pakvieskite kitą, tai didelė našta jiems. Dabar turėsime dar formuoti mobilias grupes darbuotojų testavimui: mokytojams, vaistininkams, socialinės ir sveikatos priežiūros specialistams. Kaupiniais planuojama testuoti mokyklas, gaila sveikatos priežiūros darbuotojų, kurie tikrai didelį krūvį turi“, – kalbėjo Savivaldybės specialistė, pridurdama, kad planuojama ieškoti ir savanorių, kurie galėtų atlikti vadybinius techninius darbus kviečiant gyventojus vakcinuotis.

 

Laukia duomenų iš mokyklų

Pasiteiravus, ar mokyklose pradinukai turės būti testuojami kaupinių metodu, L. Kaveckienė informavo, kad šiuo metu yra renkama informacija, kurios mokyklos norės testuotis minėtu būdu ir galės dirbti mišriai. Duomenis planuojama turėti šį ketvirtadienį.

Anot L Kaveckienės, kol kas Vyriausybės sprendimai nėra pakeisti ir 200 ribą 100 tūkst. gyventojų per 14 d. sergamumo ribą peržengusioms savivaldybėms neatsirado prievolės grįžti prie nuotolinio ugdymo.

Kaupinių metodu testuojasi ir dirba Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija ir jos Judrėnų skyrius, taip pat planuoja ir Gargždų „Kranto“, Kretingalės pagrindinės mokyklos.

„Manau, bus ir daugiau, kurios norės testuotis kaupiniais, kad galėtų kuo ilgiau išlikti ir dirbti kontaktiniu būdu“, – apibendrino pašnekovė.

„Tikimės Velykų atostogos padės epidemiologinei situacijai, bus mažesnis judėjimas mokyklose, gal po Velykų nereikės kalbėtis apie kaupinius“, – optimistiškai buvo nusiteikęs A. Bogdanovas.

Antradienio duomenimis, Klaipėdos rajone iš viso paskiepyti 5 969 asmenys, iš jų – 2 010 vyrų, 3 959 moterų. Gyventojų vakcinavimo procentas pirmąja doze – 9,53, antrąja – 3,83 proc.

Šalyje pirmąja doze paskiepyta 11,83 proc. gyventojų (330,8 tūkst.), antrąja – 5,47 proc. (152,9 tūkst.).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 310 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,