Mano Gargždai



Kiek Lietuvoje uždirba krepšininkai?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Tikriausiai niekam nėra naujiena, kad krepšinis Lietuvoje yra populiariausia sporto šaka ir jau nuo mažens vaikai svajoja būti krepšininkais. Krepšinio lygis Lietuvoje tikrai labai aukštas ir tai prisideda prie to, kad beveik kiekvienoje Europos šalyje galime rasti bent po kelis žaidžiančius lietuvius.

 

Iš kitos pusės žiūrint, nors krepšinio lygis Lietuvoje tikrai labai aukštas, pačioje Lietuvoje žaidžia ne visi geriausi Lietuvos krepšininkai, o ir Lietuvos krepšinio lyga lyginant su kitomis Europos krepšinio lygomis nėra pati stipriausia. Tokia situacija yra susidariusi todėl, kad atlyginimai Lietuvoje ir kitose šalyse labai skiriasi.

Geriausia Lietuvos komanda yra Kauno „Žalgiris“ ir šioje komandoje krepšininkai uždirba daugiausiai. Antroje vietoje pagal atlyginimą yra Vilniaus „Rytas“, o toliau jau rikiuojasi kitos Lietuvos krepšinio lygos komandos. Jeigu pažiūrėtume į „Ryto“ ar „Žalgirio“ žaidėjų atlyginimus, jie tikrai neprilygsta stipriausioms Eurolygos ar NBA komandoms. NBA lygoje šiuo metu žaidžia keturi lietuviai, daugiausiai uždirba J.Valančiūnas ir D.Sabonis.

Įdomu tai, kad pagal Olybet lažybų bendrovę, kuri yra oficiali NBA lažybų partnerė Lietuvoje, D.Sabonis ne tik uždirba daugiau, bet ir turi didesnius šansus šiais metais laimėti NBA lygą nei J.Valančiūno atstovaujama „Grizzlies“ komanda. Sezono pradžioje buvo skelbiami brangiausiai apmokami krepšinio žaidėjai Lietuvoje, šiame sąraše galima matyti daugumą geriausių komandų lyderius, o pagal tai, galima maždaug ir nusistatyti, koks žaidėjų uždarbis Lietuvoje. Pavyzdžiui, vienas iš Utenos „Juventus“ komandos lyderių M.Kupšas uždirba į mėnesį po maždaug 6.5 tūkst. eurų, tuo tarpu jaunasis Lietuvos talentas R.Jokūbatisi „Žalgirio“ komandoje gauna po maždaug 7 tūkst. eurų. Šie žaidėjai patenka į trisdešimtuką daugiausiai uždirbančių krepšininkų Lietuvoje.

Panevėžio „Lietkabelio“ vienas iš lyderių G.Masiulis per mėnesį uždirba maždaug po 9 tūkst. eurų ir už jį tik 20 žaidėjų Lietuvoje gauna didesnius atlyginimus. Kaip matote, atlyginimai iš vienos pusės nors ir nėra maži, iš kitos pusės nėra labai ir dideli. Nepamirškite, kad krepšininkai karjeras baigia anksti ir jiems reikia užsidirbti ateičiai, todėl, tokie atlyginimai lyginant su užsienio šalimis tikrai nėra itin dideli. Taip pat, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad tiek uždirba patys brangiausi krepšininkai Lietuvoje, tačiau žaidėjai, kurie lieka už geriausiai uždirbančių trisdešimtuko ribos gauna dar mažiau.

Galima sakyti, kad vidutiniai Lietuvos krepšinio žaidėjai gauna po 3-5 tūkst. eurų į mėnesį ir tai tikrai nėra didelė suma, jeigu pagalvotume, ko reikia, kad žaidėjai papultų į Lietuvos krepšinio lygą. Dėl šios priežasties nemažai žaidėjų išvyksta žaisti į užsienį, net ir į žemesnes lygas, tačiau dėl geresnio pragyvenimo lygio, ten net ir antroje lygoje galima uždirbti daugiau nei žaidžiant aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje. Žinoma, jeigu žaidėjai pasiekia aukščiausią lygį ir žaidžia Kauno „Žalgiryje“, tuomet ir atlyginimai visai kitokie.

Pavyzdžiui, prieš metus laiko brangiausi Kauno „Žalgirio“ lietuviai per metus uždirbdavo ir daugiau nei 400 tūkst. eurų. Pirmoje vietoje buvo E.Ulanovas, kuris per metus uždirbo kiek daugiau nei 500 tūkst. eurų. Galima sakyti, kad E.Ulanovas per mėnesį gaudavo tiek, kiek uždirba vidutiniai LKL žaidėjai per visą sezoną. Dėl to, pasiekus aukščiausią lygį, net ir Lietuvoje uždirbti tikrai galima. M.Grigonis, P.Jankūnas gaudavo po 400 tūkst. eurų ir daugiau. Prieš kelis metus Lietuvoje žaidęs pagrindinis Vilniaus „Ryto“ komandos žaidėjas

E.Bendžius irgi mažu atlyginimu skųstis neturėtų, jis per metus gavo apie 230 tūkst. eurų.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 328 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,