Mano Gargždai



5–11 klasių moksleiviai galės grįžti į rajono mokyklas be testavimo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Agotos Rimkuvienės nuotr. Asociatyvi Agotos Rimkuvienės nuotr.

Kadangi Klaipėdos rajonas nebuvo išbrauktas iš sąrašo savivaldybių, kuriose taikomos švelnenės karantino priemonės, nuo birželio 1-osios 5–11 klasių moksleiviai be privalomo testavimo galės grįžti į mokyklos suolus. Šia žinia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas pasidalino Tarybos posėdyje.

 

„Paskutinėmis mokslo metų savaitėmis atsirado galimybė grąžinti visus vaikus į kontaktinį ugdymą. Iš pokalbių su tėvais ir mokiniais žinau, kad vaikai jau pasiilgę įprasto gyvenimo, jiems reikia gyvo bendravimo su mokytojais, bendraklasiais, todėl kviečiu mokyklų vadovus rasti būdų, kad kontaktinis ugdymas paskutinėmis savaitėmis taptų prieinamas visiems 1–11 klasių mokiniams“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Kai kuriose mokyklose grąžinti į klases visų vaikų vienu metu dėl mokyklų dydžio, norint įvykdyti visus saugumo reikalavimus, nepavyks, tačiau tokių mokyklų vadovai žada taikyti rotacijos principą. Apie tai, koks mišraus ugdymo grafikas bus sudėliotas kiekvienai klasei, tėvus informuos pati mokykla.

Nors testavimas norint grįžti mokytis į klases nebebus privalomas, Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Neringa Tarvydienė kviečia elgtis atsakingai ir sutikimą jau pasirašiusius tėvus, leisti testuoti savo vaikus – kad būtų galima suvaldyti židinius, jeigu profilaktinio testavimo metu būtų nustatomas koronaviruso atvejis.

Vyriausybė vakar pritarė nuostatai, kad ir pradinukai, ir 5–11 (III gimnazinės kl.) klasių mokiniai nuo birželio 1 d. galėtų mokytis mišriu būdu nesitestuodami savivaldybėse, kuriose nustatomos švelnesnės karantino sąlygos.

Šios sąlygos galios Birštono, Elektrėnų, Neringos, Biržų, Ignalinos, Jurbarko, Joniškio, Klaipėdos, Kretingos, Kupiškio, Mažeikių, Pakruojo, Pasvalio, Rokiškio, Skuodo, Šiaulių, Šilalės ir Telšių rajono savivaldybėse. Jose testavimas bus tik rekomenduojamas.

Kitose savivaldybėse visi mokiniai mokosi mišriu būdu periodiškai atliekant mokinių ir kontaktiniu būdu dirbančių mokytojų, kitų darbuotojų profilaktinį tyrimą COVID-19 ligai diagnozuoti arba savikontrolę galimai COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) nustatyti). Galimas ugdymas ir nuotoliniu būdu.

Per Vyriausybės posėdį pritarta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlomai išimčiai, kad vaikų stovyklose nereikės dėvėti kaukių.

Kitos ugdymo organizavimo sąlygos nesikeičia.

Gegužės 26 d. duomenimis, sergamumas COVID-19 per 14 d. 100 tūkst. gyventojų yra 185,2.

 

Mokslo metų pabaiga nusitęsė

Pradinių klasių mokiniams dėl pandemijos buvo skirtos papildomos atostogos, todėl mokslo metai nusitęsia ir šiemet baigsis birželio 16 d., 5–11 klasių mokiniai mokysis iki birželio 23 dienos, o abiturientams mokslo metai baigsis gegužės 24 dieną, informuoja Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

„Mokslo metai gali trumpėti dėl kultūrinės, pažintinės, meninės, kūrybinės veiklos organizavimo formų ir būdų mokyklose. Vasaros atostogų pradžią nustato mokyklos vadovas, suderinęs su mokyklos taryba ir Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriumi", – dėstė A. Petravičius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 561 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,