Mano Gargždai



Ketinama atgaivinti Baltijos šalių „kelionių burbulą“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė Briuselyje susitiko su Latvijos valstybės sekretoriumi Edmundu Valančiu ir Estijos ekonomikos ministru Andresu Suttu ir aptarė, kaip palengvinti keliavimą tarp Baltijos šalių, bei pristatė Galimybių pasą.

 

Susitikime buvo sutarta peržiūrėti saviizoliacijos taikymo taisykles tarp trijų Baltijos valstybių siekiant sudaryti palankesnes sąlygas keliautojams. Šiuo metu atvykstantys į Lietuvą žmonės privalo 10 dienų saviizoliuotis.

„Apgyvendinimo, maitinimo bei turizmo verslas susiduria su didžiuliais iššūkiais. Praėjusių metų gegužę tarp Baltijos valstybių buvo sukurtas „kelionių burbulas“, kai Lietuva, Latvija ir Estija šių šalių gyventojams atvėrė sienas be privalomos saviizoliacijos. Tai labai padėjo apgyvendinimo, viešojo maitinimo ir kitiems sektoriams, suteikė galimybę verslui vėl atsidaryti ir buvo puikus regioninio bendradarbiavimo pavyzdys. Deja, sergamumui vėl padidėjus, pernai rugsėjį burbulo buvo atsisakyta, tačiau dabar būtinai reikia ieškoti būdų, kaip vėl sudaryti sąlygas žmonėms lengviau keliauti, o verslams – atsigauti“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Skaičiai rodo, kad pernykštis „kelionių burbulo“ pavyzdys pasiteisino – „Keliauk Lietuvoje“ duomenimis, veikiant „kelionių burbului“, pernai metų trečiąjį ketvirtį Lietuva sulaukė beveik 62 tūkstančių turistų iš Latvijos ir Estijos.

Ministrės teigimu, lankstesnės turizmo sąlygos Baltijos šalių piliečiams ir Lietuvoje ką tik startavęs Galimybių pasas, turėtų būti labai svarbios iniciatyvos, kurios padėtų visų Baltijos šalių sveikatingumo ir turizmo sektoriams.

Lietuvoje gegužės 24 d. įsigaliojusį Galimybių pasą galės gauti trys žmonių grupės: vakcinuoti, koronavirusu persirgę arba neigiamą COVID-19 testą turintys asmenys.

Šiuo pereinamuoju laikotarpiu, kol bus kuriamas ES skaitmeninis žaliasis pažymėjimas, užsienio turistams Lietuvoje vietoj Galimybių paso galios atspausdinti kitų šalių išduoti vakcinaciją liudijantys dokumentai. Užsieniečiai galės gauti Galimybių paso teikiamas paslaugas ir su neigiamu Lietuvoje atliktu koronaviruso testu.

Galimybių pasas leidžia žmonėms valgyti restoranų, kavinių ir kitų maitinimo įstaigų viduje, taip pat dalyvauti įvairiuose renginiuose tiek viduje, tiek lauke.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 410 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,