Mano Gargždai



Politinių postų dėlionės: į vieną vicemero vietą – dvi kandidatūros

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vytautas Butkus ir meras Bronius Markauskas. Mero feisbuko nuotr. Vytautas Butkus ir meras Bronius Markauskas. Mero feisbuko nuotr.

Šiandien ryte Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas savo feisbuko paskyroje viešai pranešė, kad kitą savaitę vyksiančiame Tarybos posėdyje siūlys savo kandidatą į vicemerus – Vytautą Butkų. Posėdžio darbotvarkėje matyti, kad meras teiks ir kitas dvi kandidatūras, kurias jau balandžio viduryje numatė naujos valdančiosios daugumos atstovai. Į vicemeres taip pat siūloma socialdemokratė Ligita Liutikienė, o į Administracijos direktorius – liberalas Justas Ruškys.

 

Primename, kad Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja nuo kadencijos pradžios dirba liberalė Audronė Balnionienė. 

Šiandien, birželio 8 d., 15 val., meras teikiamas kandidatūras pristatys valdančiosios daugumos atstovams.

Meras feisbuke plačiau pristatė V. Butkų, kuris Tarybos nariu tapo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu, yra šios frakcijos narys.

„Nuolat sakoma, kad politikoje reikalingi jauni žmonės, tą kartoja ir dabartinė dauguma, teigianti, kad nereikia užkirsti kelio jaunimui dirbti dėl rajono gerovės. Visiškai su tuo sutinku ir neabejoju, jog Vytautas puikiai susidoros su šiomis pareigomis. Gargžduose gimęs, augęs, baigęs „Vaivorykštės“ gimnaziją ir Gargždų muzikos mokyklą, tad labai gerai pažįsta mūsų rajoną.

Vytautas jau gimnazijos suole buvo aktyvus ne tik mokyklos, bet ir rajono visuomeniniame gyvenime, o studijuodamas Vilniaus universitete daug laiko skyrė visuomeninei veiklai Studentų atstovybėje. Prieš porą metų savivaldos rinkimuose rinkėjų valia jis tapo ir jauniausiu Tarybos nariu mūsų rajono istorijoje, vadovauja Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komitetui, taip pat aktyviai dalyvauja rajono kultūrinėje veikloje.

Beje, kas itin svarbu, tapęs vicemeru, Vytautas būtų atsakingas už infrastruktūros, viešųjų pirkimų klausimus. Šioje srityje jis turi net kelerių metų darbo patirtį. Kitaip tariant, tai žmogus, gebantis ir galintis minėtose pareigose dirbti iš karto.

Šiandien Vytauto kandidatūrą pristatysiu Tarybos frakcijoms. Ir matysim, kiek viešos kalbos apie jaunų žmonių dalyvavimą politikoje yra nuoširdžios ir tikros, o kiek tik kalbėjimas ir savanaudiškas išskaičiavimas“, – socialiniame tinkle dėstė rajono vadovas.

Daugiau naujienų pateiksime po minėto susitikimo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 200 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,