Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas – Jūros šventės Turizmo gatvėje, „Dangės flotilėje“ ir „Burpilio“ regatoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono TIC nuotr. Klaipėdos rajono TIC nuotr.

Liepos 23–25 dienomis uostamiestyje šurmuliavo Jūros šventė, kuri įkūnijo ir pristatė tai, ko per neįprastus pandeminius metus, pasiilgo miestas ir jo žmonės. Šiemet šventės tema buvo „Pasiilgto miesto istorijos“. Kaip ir kiekvienais metais, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras aktyviai dalyvavo Jūros šventės renginiuose: „Burpilio“ regatoje, „Dangės flotilėje“ bei Turizmo gatvėje.

 

9-oji tradicinių burinių laivų regata „Burpilis“ šiemet subūrė daugiau nei 10 mažesnių ir didesnių burvalčių iš viso pamario. Birželio 12 d. Nidoje startavusi trijų etapų regata pasiekė Klaipėdą ir liepos 23 d. prisišvartavo Danės upėje, tradicinių istorinių laivų ekspozicijoje „Dangės flotilė“.

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro senovinis burinis laivas – reisinė „Dreverna“ dalyvavo dviejuose „Burpilio“ regatos etapuose. Romualdo Adomavičiaus etape Preila (Pervalka)–Juodkrantė „Dreverna“ buvo 1-osios vietos nugalėtoja, o bendroje visų trijų etapų įskaitoje pelnė 2-osios vietos apdovanojimą.

Svarbiu Jūros šventės akcentu tapo tradicinė istorinių laivų ekspozicija „Dangės flotilė“. Renginio metu visi galėjo stebėti ansamblio „Alka“ koncertą nuo reisinės „Dreverna“ denio, mėgautis naktiniu tradicinių ir istorinių „Dangės flotilės“ laivų paradu, pasiklausyti miesto istorijų nuo vandens bei apsilankyti senoviniuose laivuose.

Jau penktus metus iš eilės Jūros šventėje visų laukė Turizmo gatvė, kurioje miesto svečiai buvo kviečiami susipažinti su galimybėmis atostogauti Lietuvoje. Renginyje dalyvavo nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“, turizmo informacijos centrai iš Vilniaus, Šiaulių, , Druskininkų, Marijampolės, Žemaitijos bei kitų Lietuvos miestų.

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras, kartu su kitais Klaipėdos regiono turizmo informacijos centrais, yra kasmetinis šventės dalyvis. Lankytojai užsukę į Klaipėdos regiono stendą ne tik sužinojo daugybę įvairiausių turistinių naujienų, bet ir turėjo galimybę dalyvauti viktorinoje bei laimėti šaunius prizus. Taip pat lankytojai buvo vaišinami išskirtiniais Neringos – Lietuvos kultūros sostinės 2021 ledais.

 

Daugiau Jūros šventės akimirkų rasite čia:

Tradicinių istorinių laivų paradas „Dangės flotilė“

Tiesiogiai iš Jūros šventės. Turizmo gatvė

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 225 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,