Mano Gargždai



Klaipėdoje per kelerius metus prie LEZ bus įrengta nauja sankryža

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Susisiekimo miniterijos nuotr. Asociatyvi Susisiekimo miniterijos nuotr.

Klaipėdoje jau kitąmet bus pradėta statyti nauja sankryža prie laisvosios ekonominės zonos (LEZ), kuri turėtų palengvinti krovininio transporto judėjimą per pietinę miesto dalį ir į jūrų uostą, taip pat atlaisvintų kitas uostamiesčio gatves.

 

Ekonomikos ir inovacijų ministerija 14 šalies savivaldybių paskirstė beveik 25 mln. eurų 22 infrastruktūros projektams įgyvendinti. Už šias lėšas Lietuvos LEZ, pramonės parkuose ir kitose pramoninėse teritorijose bus įrengiama bei tobulinama infrastruktūra, reikalinga investicijoms pritraukti.

Už šias skirtas lėšas bus rekonstruota Klaipėdoje esanti Lypkių sankryža ir jos vietoje įrengta nauja dviejų lygių sankryža su patogiu ir saugesniu nuvažiavimu į Klaipėdos LEZ. Šiais metais į sankryžos rekonstrukciją bus investuojama 914 tūkst. eurų.

Susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas sako, kad Lypkių sankryža yra apkrauta ir krovininio, ir lengvojo transporto, įvažiuoti per šią miesto dalį į Klaipėdos LEZ yra sudėtinga.

„Įrengus patogią ir saugią dviejų lygių sankryžą, bus lengviau judėti krovininiam transportui per pietinę miesto dalį į uostą bei LEZ teritoriją, sumažės transporto srautai kitose uostamiesčio gatvėse. Taip pat tikėtina, kad, pagerėjus susisiekimui, atsiras dar daugiau galimybių į Klaipėdą pritraukti ir naujus investuotojus. Todėl esame dėkingi Ekonomikos ir inovacijų ministerijai už šį sprendimą skirti lėšų LEZ, pramonės parkų ir kitų pramoninių teritorijų infrastruktūrai įrengti ir tobulinti“, – sako susisiekimo viceministras J. Skačkauskas.

Jau artimiausiu metu bus pradėta techninio projekto korekcija, vėliau skelbiami viešieji pirkimai rangos darbams atlikti. Sankryžos rekonstrukciją planuojama baigti 2023 metais. Iš viso jos statybai per trejus metus numatyta skirti apie 9 mln. Eur.

Šiauliuose už daugiau nei 1 mln. Eur numatyta įrengti susisiekimo infrastruktūrą iki Šiaulių pramoninio parko teritorijos ir užbaigti įrengti dviratininkų bei pėsčiųjų tako infrastruktūrą Šiaulių pramonės parko teritorijoje ir LEZ prieigose.

Panevėžyje už 800 tūkst. Eur numatyta įrengti ir (ar) modernizuoti tris gatves, Plungėje daugiau nei 200 tūkst. Eur skirta geležinkelio stoties privažiuojamojo kelio kapitaliniam remontui, Ukmergėje – daugiau kaip 240 tūkst. Eur žiedinei sankryžai įrengti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 217 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,