Mano Gargždai



Klaipėda skęsta: audra parodė savo galią

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
© Tomo Ruginio, Virginijos Kesminės ir Tado Ukrino nuotr. © Tomo Ruginio, Virginijos Kesminės ir Tado Ukrino nuotr.

Trečiadienio rytą Klaipėdoje prasidėjo audra. Dėl iki 29 m/s vėjo buvo sustabdyta laivyba Klaipėdos uoste, Smiltynės perkėla sumažino reguliarių reisų skaičių, o Klaipėdos gatvės buvo užtvindytos ir užfiksuotos pirmosios lūžusios šakos.

 

Daugumoje pietinių rajonų vandens lygis siekė bent keliolika centimetrų ir jau „lipo“ ant šaligatvių. Skaitytojai dalinasi išverstų medžių ir apverstų šiukšliadėžių vaizdais. Eismas mieste taip pat sustojo ir vyksta tik neapsemtomis juostomis

Skaitytojai praneša, kad neveikia šviesoforas judrioje Minijos ir Baltijos prospektų sankryžoje. Keliose vietose ant kelio matomos šakos.

 

„Klaipėdos vanduo“: dėl gausių kritulių daugiausia problemų kyla pietinėje miesto dalyje

Iškritus gausiam kritulių kiekiui, bendrovė „Klaipėdos vanduo“ dirba maksimaliomis pajėgomis. Per pora valandų gauta beveik pusšimtis pranešimų apie užlietus kelio ruožus ir kiemus.

Daugiausia problemų kyla pietinėje miesto dalyje – nuo Baltijos pr. iki Smiltelės g. Debreceno g. Taikos pr. Statybininkų pr. Dėl gausaus lietaus vandens surinkimo siurblinės dirba maksimaliomis apkrovomis.

„Mūsų tarnybos dirba maksimaliomis pajėgomis, tačiau visa bėda yra didžiulis vėjas. Dėl stipraus vėjo, kuris gūsiuose siekė beveik 30 m/s, yra sukilęs vandens lygis Kuršių mariose, Danės ir Smeltalės upėse, tuo pačiu lygiagrečiai yra pakilęs lygis vandens kolektoriuose, todėl ištekėjimas per išleistuvus į vandens telkinius yra apsunkintas. Kita problema, kad lietaus grotelės vietomis užneštos lapais, todėl vanduo nesubėga į kolektorius“, – sako AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Gyventojams patariame, visas nebūtinas keliones atidėti, o jei pamatėte užlietą kelio ruožą, įvertinti galimybes, ar važiuoti yra saugu, taip pat automobilius iš kiemų patraukti į saugesnes vietas. Jei matote, kad kažkuri miesto dalis susidūrė su vandens surinkimo problemomis gatvėje, kiemuose informuokite telefonu (8 46) 220 220 arba siųskite žinutę Facebook paskyroje.

 

Audros nuotraukomis dalinasi ir Drevernos uostas:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 162 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,