Mano Gargždai



„Lyderių akademija“ – kalvė jaunuolių saviugdai, motyvacijai ir lyderystei

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Lyderių akademijos“ dalyviai. Organizatorių nuotr. „Lyderių akademijos“ dalyviai. Organizatorių nuotr.

2021 m. rugpjūčio 14–20 d. Gribžės sodyboje, Klaipėdos rajone, susibūrė aktyviausias ir iniciatyviausias jaunimas į Jaunimo organizacijos „Alterno“ jau antrus metus organizuojamą „Lyderių akademiją“. Kartu su koučingo specialistu-lektoriumi Aivaru Buitkumi, akademijos organizatorėmis Inesa Greiviene, Anele Dromantaite ir Neda Gaudutyte, jaunimas gilino ne tik lyderystės teorines žinias, bet aktyviai dalyvavo praktinėse užduotyse, įvairiose veiklose.

 

Mokymų metu analizuotos temos: lyderystės mokyklos/teorijos, lyderis kaip asmenybė, lyderio ir „boso“ skirtumai, savirealizacijos kelias, laiko ir energijos valdymas, konfliktų sprendimas, komandinis darbas ir lyderystė. Jaunuoliai įgavo žinių apie jų turimus įrankius vykdyti pokyčius, dalyvauti ir drąsiau reikšti nuomonę įvairiais jaunimui aktualiais klausimais.

Akademijoje jaunimas analizavo Klaipėdos apskrities jaunimo galimybes leisti laisvalaikį , dirbti, studijuoti, savanoriauti ir aktyviai dalyvauti socialiniame bei visuomeniniame gyvenime. 3 suformuotos komandos parengė 3 iniciatyvų įgyvendinimo planą, pasirenkant vieną iš temų – jaunimo laisvalaikis ir jo galimybės, negalią turinčių jaunų žmonių įtrauktis, jaunimo informuotumas tarptautiniame kontekste.

Suburtos 3 komandos ėmėsi idėjų generavimo. Kiekvienai jų skirtas 300 Eur biudžetas, kurį galės išnaudoti savo iniciatyvos įgyvendinimui. Komandos įgyvendinant iniciatyvas nuolat konsultuosis su paskirtais mentoriais. Visos sukurtos iniciatyvos bus įgyvendintos iki rugsėjo 31 d., įtraukiant tikslines pasirinktas grupes: miesto jaunimą, įstaigas, politikus, įvairias organizacijas, bendruomenę ir kt. Kiekvienai komandai padės ir palydės įgyvendinimo kelyje jų mentoriai – projekto vykdytojai Neda Gaudutytė, Aivaras Buitkus ir Inesa Greivienė.

Akademijos metu su mentore Anele Dromantaite jaunuoliai sukūrė 3 videoklipus – tai kvietimas nebijoti, solidarizuotis ir būti aktyviais piliečiais – siūlyti jaunimui palankių sąlygų sprendimų būdus mieste. Vaizdo įrašai greitu metu bus paviešinti socialiniuose tinkluose. Juose atsispindės pagrindinė žinutė – kvietimas jaunimą įsitraukti į veiklas, dayvauti ir sužinoti, kokios galimybės jaunimui yra jų mieste.

„Lyderių akademija“ – tai vieta jauno žmogaus augimui. Ši akademija organizuojama jau antrus metus, tad tikimasi, kad tai taps tradicine kalve jaunuolių saviugdai, motyvacijai ir lyderystei.

„Lyderių akademija“ finansuojama iš Europos solidarumo korpuso programos lėšų.

 

Akimirkos iš „Lyderių akademijos“ – organizatorių nuotraukose: 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 267 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,