Mano Gargždai



Naujausi duomenys: padėtis Vakarų Lietuvoje gerėja, bet nauji nerimo signalai iš geltonosios zonos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Delfi.lt montažas Delfi.lt montažas

Lietuvos koronaviruso žemėlapis vis dar raudonuoja, nors kai kuriuose regionuose jau pastebima, kad naujų atvejų skaičius slopsta. Kol kas prasčiausia situacija fiksuojama Skuodo r. ir Klaipėdos m. savivaldybėse – jos patenka į juodąją D zoną.

 

Lietuvoje beveik visi didieji miestai patenka į raudonąją zoną, o visa šalis yra atsidūrusi raudonojoje C3 zonoje. Vilniaus m. savivaldybei per 14 d. tenka 361,6 nauji atvejai 100 tūkst. gyventojų, ji patenka į raudonąją C3 zoną. Teigiamų tyrimų dalis – 5,1 proc.

Kauno m. savivaldybei per 14 d. tenka 350,2 naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų, ji patenka į raudonąją C3 zoną. Teigiamų tyrimų dalis – 4,5 proc. Panevėžio m. savivaldybei per 14 d. tenka 294,4 naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų, ji patenka į raudonąją C3 zoną. Teigiamų tyrimų dalis – 5,8 proc. Šiaulių m. savivaldybei per 14 d. tenka 293, 5 naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų, ji patenka į raudonąją C2 zoną. Teigiamų tyrimų dalis – 2,9 proc.

Vis dėlto blogiausia situacija šiuo metu fiksuojama Klaipėdos m. savivaldybėje, kuri yra juodojoje D zonoje. Čia fiksuojama, kad per 14 d. 424,7 naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų tyrimų dalis – 5,3 proc. Tačiau remiantis naujausia statistika, šiame mieste nustatomas naujų atvejų skaičius slopsta.

Kol kas juodojoje D zonoje yra atsidūrusi Skuodo r. savivaldybė, kurioje per 14 d. 100 tūkst. gyv. 510,8 naujų atvejų, o teigiamų tyrimų skaičius – 5,9 proc.

Nors ir šalyje vis dar išliko ir geltonųjų zonų, tačiau remiantis Statistikos departamento duomenimis, kai kurios jų veržiasi į blogąją pusę. Pavyzdžiui, Pasvalio r., Pakruojo r., Rokiškio r. ir Zarasų r. savivaldybės. Taip pat ir Lazdijų r. ir Druskininkų r. savivaldybėse.

Blogiausioje padėtyje atsidūrusiose vakarų Lietuvos savivaldybėse fiksuojamas naujų atvejų slopimas – Skuodo r., Kretingos r., Palangos m., Plungės r., Rietavo raj., Šilutės raj., Klaipėdos raj., Neringos r. ir Klaipėdos m. Tačiau žemėlapyje galima matyti, kad didžiojoje dalyje Lietuvos savivaldybių padėtis kol kas blogėja.

Visą statistiką rasite ČIA.

„Delfi“ primena, kad šiandien paskelbta apie 314 naujų koronaviruso atvejų ir 6 mirtis. Praėjusią parą nuo koronaviruso paskiepyti 558 žmonės: 437 iš jų gavo pirmąją, 121 – antrąją skiepo dozę, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 236 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,