Mano Gargždai



Plaukų dažymo klaidos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Nesvarbu, ar norite atsikratyti žilų plaukų, ar tiesiog norite atrodyti naujai, dažymas yra geras būdas tai pasiekti.

 

Deja, plaukų dažymas sukelia pasekmes, kurios gali pažeisti ir išsausinti jūsų plaukus, jei naudojamas netinkamai. Pasirinkta dažų spalva turėtų derėti prie pradinės jūsų plaukų ir antakių spalvos ir paryškinti jūsų bruožus.

Eksperimentuoti yra gerai, tačiau dažnai naudojami dažai gali būti šiurkštūs jūsų plaukams. Nors geriausia dažytis profesionaliame salone arba pas stilistą, namuose dažyti daug pigiau ir pasiekti tokį pat kūrybinį efektą. Prieš susipažįstant su trimis didžiausių plaukų dažymo klaidomis, svarbu suprasti, kokių yra skirtingų tipų plaukų dažų, kad galėtumėte juos įvertinti kontekste.

 

Plaukų dažymo tipai

Ilgalaikiai plaukų dažai

 

Rekomenduojami ilgalaikiai plaukų dažai ACTIVIA PLANT - Ilgalaikiai plaukų dažai, 60ml iš https://vitrinapro.lt

 

Nors kai kurių manymu, ilgalaikis plaukų dažymas savaime laikomas klaida, akivaizdus jo privalumas yra tas, kad jis išlieka ilgą laiką. Plaukams augant, juo dažomos šaknys. Jo sudėtyje yra amoniako ir peroksidų, kurie galbūt gali sukelti išsausėjimą ir pažeidimus. Dėl saulės ir sūraus vandens poveikio spalva išblunka. Todėl, norint išlaikyti spalvą, einant į lauką geriausia plaukus pridengti skrybėle arba kaspinu.

 

Pusiau ilgalaikiai

Kaip matyti iš pavadinimo, turi ilgiausią išliekamąją trukmę, išliekančią net po daugiau nei 20 plovimų, priklausomai nuo prekės ženklo.

Vidutinškis

Šie dažai turi trumpiausią tarnavimo laiką. Po 6-12 skalbimų spalva pradeda blėsti. Juos rekomenduojama naudoti pirmą kartą ir tiems, kurie nori eksperimentuoti su spalvomis.

 

Kaip saugiai ir profesionaliai dažyti plaukus:

-  Atskirkite plaukus į du kvadrantus. Tada kiekvieną dalį užspauskite segtukais.

-  Maišydami dažų tirpalą mūvėkite plastikines pirštines. Laikykitės ant dėžutės užrašytų nurodymų.

- Į vieną kvadrantą išspauskite nedidelį kiekį dažų. Per visą kvadranto plotą brūkštelėkite plonas spalvos juosteles. Ant spalvotos dalies uždėkite segtuką.

- Baigę dažyti keturis kvadrantus, procesą pakartokite.

- Pasidomėkite instrukcijomis, kiek laiko turėtumėte palikti. Prie siūlomo procedūros laiko pridėkite porą minučių laukimo.

- Po kelių minučių uždėkite likusį spalvų mišinį ant visos galvos.

- Nuplaukite šaltu vandeniu.

Mėnesį prieš dažymą giliai kondicionuokite plaukus, kad išlaikytumėte spalvą. Prieš dažydami įsitikinkite, kad plaukai yra gana švarūs. Pakirpkite plaukus, ypač sausus ir skilinėjančius galiukus, kad išlygintumėte spalvą. Plaukai turėtų būti šiek tiek drėgni, kai tepami dažai.

 

Plaukų kondicionieriaus naudojimas prieš dažymą

Kelias valandas prieš plaukų dažymą plaukų kondicionieriumi nevalykite, tam užteks šampūno. Jūsų plaukai turi būti kiek įmanoma laisvesni nuo laisvųjų radikalų, pavyzdžiui, purvo ir riebalų.

 

Odos ar drabužių dažymas

Apsaugokite odą apsivyniodami kaklą rankšluosčiu, nes dažai gali sudirginti odą arba paveikti drabužius. Reikėtų naudoti pirštines, kurios turi būti įtrauktos į plaukų dažų rinkinį. Užtepę vazelino arba kremo ant ausų ir kaklo dalies, neleisite susidaryti dėmėms. Po plovimo šampūnu nuvalykite aliejų. Jei atsitiktų taip, kad nudažytumėte odą, nesijaudinkite, trinamasis alkoholis pašalins dažų dėmes nuo odos.

 

Plaukų slinkimas

Po dažymo visada nuskalaukite šaltu arba drungnu vandeniu, kad išvengtumėte savo plaukų slinkimo...

 

Ar skirtingų tipų plaukų dažai kelia skirtingą riziką?

Atrodo, kad laikini plaukų dažai (įskaitant pusiau ilgalaikius) nėštumo metu yra toksiškesni nei ilgalaikiai. Pusiau ilgalaikių dažų skverbimosi į galvos odą tyrimai, palyginti su nuolatiniais dažais, atlikti su žmonėmis ir beždžionėmis, parodė, kad pusiau ilgalaikiai dažai skverbėsi į galvos odą labiau nei nuolatiniai abiejų rūšių gyvūnams.

Skirtingai nei ilgalaikiai dažai, kurių sudėtyje yra oksiduojančių medžiagų, leidžiančių dažams negrįžtamai susijungti su plauko stiebu, todėl jie mažiau įsigeria į odą, pusiau ilgalaikiai dažai spalvą nudažo naudodami įvairius tirpiklius (alkoholius ir etilenglikolio eterius), kurie efektyviau prasiskverbia į galvos odą, palyginti su ilgalaikiais dažais. Be to, pusiau ilgalaikiai dažai turi didesnį sąlytį su oda, nes jie naudojami kaip putos, skalavimo arba paviršinio aktyvumo tirpalai, kurie lengviau įsigeria į odą. Pusiau ilgalaikių plaukų dažymo produktų sudėtyje taip pat yra nitro darinių iš fenilendiaminų arba aminofenolų, azodažiklių ir aminoantrachinono dažiklių bei N-nitrozo junginių, kurie, kaip įrodyta, graužikams yra transplacentiniai neurokancerogenai.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 145 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,