Mano Gargždai



Dėl Kretingos plento būklės – gyventojos priekaištai merui, pastarasis pateikė atsakymą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Skaitytojos nuotr. Skaitytojos nuotr.

Artėjant rugsėjui, kuomet vaikai vėl suplūs į mokyklas, naujienų portalo mano-gargzdai.lt redakciją pasiekė gyventojos prašymas paviešinti nerimą keliančią situaciją – asfalto vis nesulaukia duobėmis nusėta Kuliškių ir Kretingos plento sankryža, nėra įrengtos perėjos, o ir pėsčiųjų takas Kretingos plente niekaip nebaigiamas, tad vaikams, bandantiems kirsti judrią gatvę mokyklos link, kyla pavojus.

 

„Rytoj – Rugsėjo 1-oji. Vaikai iš naujojo rajono vėl pavojingai keliaus į mokyklas. Kretingos plento darbai jau 2 metus stovi vietoje. Prieš 2 metus rašytas prašymas Savivaldybėje, bet perėjos nėra, apšvietimo nėra, o jau tuoj tamsusis metas ir vėl avarijos, – pasakoja anonimu likti norėjusi moteris. – Išvažiavimas iš Kuliškių gatvės į Kretingos plentą – kanalu pavirtęs, skrisk jei nori. Nejau sunku tą atkarpą išasfaltuoti? Šaligatviai 2 metus klojami. Gėda Klaipėdos rajono merui.“

Moteris teigė, kad fotografijose realiai neatsispindi, kaip atrodo sankryžoje susidarę „kanalai“: „Kaip sunku išvažiuoti iš Kuliškių gatvės į Kretingos plentą. Baisu. Tegul meras pabando kasdien pavažinėti.“

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas pateikė atsakymą. Pasak jo, Kretingos Plento g. rekonstrukcija – vienas prioritetinių Savivaldybės darbų.

„Visi matome dabartinę situaciją: pagrindinis įvažiavimas į Gargždus yra prastas, nėra apšvietimo, šaligatvių ir t. t. Didžiausia problema ta, kad šis kelias yra ne Savivaldybės, o Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD), todėl mes negalime jo tvarkyti, kada panorėję, o LAKD kelių tvarkymo sąraše jis nėra tarp prioritetinių“, – situaciją pristatė meras.

Nepaisant to, išeitis rasta – su LAKD pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, kurioje numatytas ir Savivaldybės 30-ies procentų prisidėjimas, kad ši atkarpa būtų kuo greičiau sutvarkyta.

„Tad šiuo metu gatvė jau suprojektuota ir projektas atiduotas LAKD Koordinavimo komisijai. Optimistiškiausias scenarijus, kad jau lapkritį gausime statybos leidimą ir bus galima pirkti rangovą, kuris sutvarkys beveik dviejų kilometrų ruožą, suformuos miesto gatvę, įrengs nuovažas, pėsčiųjų bei dviračių takus“, – informuoja rajono vadovas.

Anot jo, apšvietimo šioje gatvėje sulauksime dar greičiau – jau šį rudenį. Sutartis su rangovu, kuris įrengs naujus šviestuvus, jau pasirašyta.

„Na, o dėl pėsčiųjų-dviračių tako, tai visiškai sutinku su gyventojais, kad tai vienas labiausiai nevykusių projektų. Rangovas tiesiog pabėgo ir paliko viską pusiaukelėje. O užbaigti ne taip viskas paprasta, – teigia meras. – Reikėjo įvertinti atliktus darbus, užsakyti ekspertizę, suruošti įvairią dokumentaciją ir t. t. Tačiau, kad ir ką besakytume, tai užsitęsė pernelyg ilgai ir nedaro garbės mums. Šiuo metu kaip tik skelbiamas konkursas rangovui atrinkti, kuris ir turėtų užbaigti šiuos darbus. Tikėkimės, viskas praeis sklandžiai.“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 198 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,