Logo
 Spausdinti šį puslapį

Patarimai, kaip auginti ilgus ir sveikus nagus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Nepriekaištingai sutvarkyti ilgi nagai daug pasako apie jūsų asmeninį stilių ir pasitikėjimą savimi. Žinome, kad ilgų ir sveikų nagų auginimas gali būti iššūkis. Mūsų paprasti patarimai rodo, kaip ir jūs galite turėti gražius ilgus natūralius nagus.

 

Pirmiausia trumpa biologijos pamoka:

Jūsų nagai auga po odele esančioje srityje, vadinamoje matrica. Matrica yra gyvoji nago dalis. Jūsų odelė yra odos sluoksnis, kuris saugo matricą, todėl odelė yra labai svarbi nagų sveikatai ir augimui. Matricoje augant naujoms nago ląstelėms, senosios nago ląstelės išstumiamos link pirštų galiukų ir tampa kietos bei suspaustos. Paveldimumas ir sveikata lemia, kaip greitai auga nagai, tačiau paprastai nagai per dieną užauga maždaug 0,1 milimetro, o tai reiškia, kad nagas visiškai atsinaujina maždaug per 4–6 mėnesius. Sveiki nagai yra lygūs, be briaunų ir griovelių. Jie yra vienodos spalvos ir konsistencijos, be dėmelių ar spalvos pakitimų.

Ar žinojote, kad vyrų nagai auga greičiau nei moterų, išskyrus nėščias moteris, kai nagai auga greičiau.

 

Kokio ilgio turėtų būti mano nagai?

Akivaizdu, kad tai labai priklauso nuo asmeninio pasirinkimo, tačiau reikia turėti omenyje keletą dalykų: optimalus nagų ilgis priklauso nuo jūsų veiklos ir gyvenimo būdo. Apskritai nago galiukas neturėtų būti ilgesnis nei trečdalis nago ilgio. Daugelis naudoja nagų priauginimo įrenginius, kad augimą galėtų suvaldyti.

Nagai lūžta rečiau, kai visi nagai yra vienodo ilgio ir kvadrato, ovalo ar apvalios formos.

Užuot naudojęsi nagais, naudokite kitas rankos dalis arba rašiklį tokioms užduotims atlikti, pavyzdžiui, rinkti telefono numerį. Nekirpkite, nekiškite ir nekrapštykite nagų, ypač venkite nagais atidaryti gaiviųjų gėrimų skardines.

 

2 patarimas dėl ilgų nagų: mūvėkite pirštines.

Valikliai ypač žiauriai veikia nagus ir gali sukelti jų skilinėjimą bei lupimąsi. Plaudami indus ar valydami dėvėkite pirštines. Pirštines taip pat turėtumėte mūvėti dirbdami sode, kad apsaugotumėte nagus nuo infekcijų ir išvengtumėte jų išsausėjimo, pažeidimų ir natūralių aliejų praradimo.

 

3 patarimas dėl ilgų nagų: nekramtykite nagų ir nekrapštykite odelių.

Be akivaizdžios priežasties, kad kramtymas trumpina nagus, šie įpročiai gali pažeisti nagų vagelę. Net ir nedidelis įpjovimas palei nagą gali leisti bakterijoms ar grybeliams patekti į nago vagelę ir sukelti infekciją. Atminkite, kad nagai auga lėtai, todėl sužalotas nagas kelis mėnesius išlaiko pažeidimo požymius.

 

4 patarimas apie ilgus nagus: prižiūrėkite odeles.

Odelė yra barjeras, saugantis nuo bakterijų patekimo į nago matricą, kurioje formuojasi naujos ląstelės, todėl jos nereikėtų kirpti ar karpyti. Kita vertus, norite, kad odelės neperaugtų, o tai dusina nago augimą. Jei odelės įaugo į nago plokštelę, pakankamai suminkštinę odeles šiltame vandenyje, labai švelniai naudokite odelių stūmiklį, kad jas pastumtumėte atgal. Atstumdami odeles atgal, pašalinsite negyvą odą ir susikaupusius nešvarumus. Laikykite odelių stūmiklį kampu ir atlikite mažus sukamuosius judesius, kad būtumėte kuo švelnesni ir atsargesni ir nepažeistumėte odelių. Baigę nepamirškite sudrėkinti rankų.

Ilgi nagai 5 patarimas: prižiūrėkite savo nagus.

Reguliariai kirpkite nagus ir valykite po nagais. Naudokite manikiūro žirklutes arba kirpimo žirkles ir nagų piltuvėlį, kad išlygintumėte nagų kraštus. Niekada nepešiokite kabančių nagų - tai darant beveik visada suplėšomi gyvi audiniai. Nukirpkite nagus, palikdami nedidelį kampą į išorę.

 

Ilgi nagai 6 patarimas: trapių nagų priežiūra.

Po maudynių vonioje arba 15 minučių pamirkę rankas vonios aliejuje, pakrapštykite lūžinėjančius nagus ir patepkite juos drėkinamuoju kremu. Nenaudokite nagų lako valiklio dažniau nei du kartus per mėnesį. Vietoj to palieskite nagų laką. Kai reikia naudoti nagų lako valiklį, venkite tų, kuriuose naudojamas acetonas, sausinantis nagus. Taip pat apsvarstykite galimybę naudoti nagų stiprinimo ir augimo formulę.

 

Ilgi nagai 7 patarimas: mitybos vaidmuo.

Jei jūsų mityboje netrūksta baltymų ir vitaminų, mitybos pokyčiai, kurie neva stiprina nagus, neveiks. Tačiau jūsų nagai gali būti įspėjamieji mitybos problemų požymiai, pvz:

    vitamino A ir kalcio trūkumas, dėl kurio nagai sausėja ir lūžinėja.

    baltymų, folio rūgšties ir vitamino C trūkumas, dėl kurio nagai pakimba.

    baltos juostelės per nagus, atsiradusios dėl baltymų trūkumo.

    nepakankamas druskos rūgšties kiekis, todėl nagai skilinėja.

    nepakankamas vitamino B12 vartojimas, dėl kurio nagai pernelyg išsausėja, labai suapvalėja ir išlinksta jų galai, patamsėja.

    nepakankamas cinko kiekis, dėl kurio ant nagų atsiranda baltų dėmių.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,