Mano Gargždai



Dviejų Klaipėdos rajono gyventojų namuose rasta naminės degtinės ir įranga, galimai skirta jai gaminti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Vakar, lapkričio 22 d., Klaipėdos rajono PK pareigūnai gavo net du pranešimus iš Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Klaipėdos valdybos pareigūno dėl galimo neteisėto disponavimo namine degtine.

 

Apie 13 val. pareigūnai buvo iškviesti į Tarvydų kaime esančią 1973 m. gimusiam vyrui priklausančią sodybą. Čia lauko sandėliuke buvo rastos dvi medines 20 l. talpos statinės, kurios buvo pilnos skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą. Apžiūrėję gyvenamąjį namą, pareigūnai sandėliuke dar rado septyniolika pilnų ir vieną puspilnį 3 l. talpos stiklainį su galimai namine degtine užpiltomis uogomis. Iš viso sodyboje rasta ir paimta apie 92 l. galimai naminės degtinės.

Po kelių valandų, apie 15 val., buvo gautas dar vienas analogiškas aplinkosaugininkų pranešimas. Jucaičių k. esančiame 1974 m. gimusio vyro vasarnamyje pareigūnai rado ir paėmė savadarbę įrangą ir 4 statines, kuriose buvo apie 400 litrų raugo, kaip įtariama, skirtus naminei degtinei gaminti. Taip pat buvo rasti penki plastikiniai indai ir kibiras, į kuriuos buvo supilstytas skystis skleidžiantis specifinį naminės degtinės kvapą – iš viso apie 23 l.

Klaipėdos r. PK pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto stiprių naminių alkoholinių gėrimų, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo (pagal LR BK 201 str. 1 d.). 1973 m. ir 1974 m. gimusiems vyrams įteikti šaukimai atvykti į apklausas.

1973 m. gimusiam, už analogišką nusikalstamą veiką jau teistam ir 1974 m. gimusiam, anksčiau į pareigūnų akiratį nepakliuvusiam vyrui gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

 

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 103 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,