Mano Gargždai



Rajone įsibėgėjo kalėdinių eglučių įžiebimo renginių maratonas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Andriaus Ragovskio nuotr. Andriaus Ragovskio nuotr.

Prasidėjus žiemai, kiekviename miestelyje bendruomenės, kultūros centrai suskubo puošti miestelių erdves, dabinti žaliaskares, organizuoti kalėdinių eglučių įžiebimo renginius. Keletas jų jau įvyko, kviečiame pasidairyti į švenčių akimirkas, o dalyvavusius – jas prisiminti.

 

Gargždų aikštėje prie Savivaldybės sutviskėjo miesto eglė, kartu su ja nušvito ir šventiniai akcentai – kalėdinių žaisliukų 3D dekoracijos, fotografijoms skirtas rėmelis su užrašu „Gargždai 2022“, taip pat aikštės medžiai, Muzikos mokyklos bei Savivaldybės pastatai. Kalėdinę nuotaiką miestiečiams ir svečiams kūrė žiemiškas vakaras, padabinęs gatves baltu sniegu, bei jauki, šilta, lietuviška Kultūros centro programa.

 

 Andriaus Ragovskio nuotr.

 

Jakų parke kalėdinės eglutės įžiebimo šventėje grojo DJ Martynas, vaikus džiugino bei dovanėles dalino Kalėdų Senelis ir Snieguolė. Feisbuko grupėje bendruomenės atstovai kvietė: „Atsineškime kiekvienas po žaisliuką ir galvodami norus papuoškime eglutę visi kartu.“

 

 Andriaus Ragovskio nuotr.

 

Aikštėje prie Kvietinių kultūros namų vyko teatralizuotas kalėdinės eglutės įžiebimas – „Kalėdų Dvasios įkvėpimas“.

„Įkvėpkime visi kartu Kalėdų Dvasios. Juk kuo daugiau mūsų susirinks, tuo daugiau gerumo, meilės, šilumos pasklis aplinkui ir tuo gražiau suspindės mūsų kalėdinė eglutė, ir visiškai nesvarbu, koks lauke oras – tikėjimas ir laukimas, kuris įsižiebia kartu su kalėdine eglute, sušildo visas širdis“, – feisbuke kvietiniškius kvietė Kvietinių bendruomenės centro atstovai.

Susirinkusiuosius aplankė tikras ir savas Kalėdų Senelis su dovanėlėmis, o šventę vainikavo fejerverkai.

 

 Tavo fotografė Charlotte nuotr.

 

Smilgynų gyventojai rinkosi Plikių šv. Šeimos – Jėzaus, Marijos ir Juozapo bažnyčioje, po mišių, Smilgynų ir kaimynų bendruomenės kiemelyje, susirinkusieji puošė ir įžiebė eglutę. Vaikučius dovanėlėmis džiugino Kalėdų Senelis.

 

 Kaimo bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“ nuotr.

 

Agluonėnų sode vyko Spindinčio kalėdinio sodo pasaka, šurmuliavo nykštukų jomarkas, susirinkusieji klausėsi Rasos Donielos ir grupės „Rokas ir Laurynas“ koncerto. Vaikus linksmino nykštukai ir vėžino šviečiantis kalėdinis traukinukas.

 

Alinos Čėsnaitės Žilienės nuotr.

 

Priekulės centre prie I. Simonaitytės paminklo buvo įžiebta kalėdinė eglutė, šventinę nuotaiką kūrė grupė „Trys draugai“. Priekulės kultūros centras nuoširdžiai dėkojo visai Priekulės bendruomenei, prisidėjusiai prie miestelio puošimo ir šventės kūrimo. Renginį papuošė dangų nušvietę fejerverkai.

 Priekulės kultūros centro nuotr.

 

Endriejave vykusia švente feisbuke džiaugėsi Veiviržėnų kultūros centro Endriejavo skyriaus renginių organizatorė Rita Žadeikytė: „Šaltas, sniegu išdabintas vakaras sukvietė gyventojus į eglutės įžiebimo šventę. Pusnyse išsidūkę ir smagiai nusiteikę vaikų ir jaunimo šokių kolektyvo „Flick“ šokėjai linksmino visus susirinkusius savo nuostabiais šokiais. Nykštukės pamokė, kaip šventėms pagaminti kalėdinę sriubą, o po seniūnės Laimutės Šunokienės šventinio palinkėjimo gražiai sutikti šventes ir gauti daug dovanų, sulaukėme ir Kalėdų Senelio.“

Ritos Žadeikytės nuotr.

 

Daugiau švenčių akimirkų – fotogalerijoje:

Ritos Žadeikytės, Priekulės kultūros centro, Alinos Čėsnaitės Žilienės, kaimo bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“, Tavo fotografė Charlotte, Jakų bendruomenės ir Simos Ulvikienės nuotraukos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 218 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,