Mano Gargždai



Rajono darželiuose šventės – su Kalėdų Seneliu, bet be tėvelių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Artėjant metų pabaigai, šventinė nuotaika apima ir ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Nors šiais metais leidžiama renginiams pasikviesti ir Kalėdų Senelius, darželiai renkasi rengti šventes tik vaikams, be tėvelių.

 

„Dėl švenčių ir jų pobūdžio sprendžia patys darželiai, vadovaudamiesi Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijomis“, – tvirtina Klaipėdos rajono savivaldybės viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vyr. specialistė Rita Rapalienė. Pati Savivaldybė jokių specialių nurodymų neskelbia.

Sveikatos apsaugos ministerija nurodo, kad organizuojant renginius būtina vengti masinio žmonių susibūrimo, fizinio kontakto, laikytis atstumo ir, ypač rengiant šventes uždarose patalpose, dėvėti kaukes.

Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ direktorė Rasa Jusčienė nurodo, kad kalėdinė šventė vaikams bus organizuojama lauke.

„Renginį ves galimybių pasą turintis Kalėdų Senelis. Bus laikomasi atstumo, reguliuojami srautai. Nors rengsime šventę be tėvelių, piktinimosi, kad nebus galima dalyvauti užsiėmime, iš jų pusės nebuvo“, – tvirtina R. Jusčienė.

Tuo metu Priekulės vaikų lopšelio-darželio kalėdiniai renginiai jau įvyko – buvo surengti praėjusią savaitę ir šios savaitės pradžioje. Įstaigos direktorė Vilija Rimkuvienė teigia, kad vaikams šventės buvo integruotos į jų ugdymo programas.

„Kiekviena grupė, laikantis visų COVID-19 saugos aprašo reikalavimų, turėjo šventinius ryto ratus su Kalėdų Seneliu“, – paaiškina pašnekovė.

Visgi V. Rimkuvienė pripažįsta, kad buvo tėvų, kurie norėjo ateiti į vaikų kalėdinį renginį, nors darželis pasirinko organizuoti užsiėmimus be jų dalyvavimo.

„Keletas tėvų išsakė norą dalyvauti vaikų šventėse. Tačiau, nors ir ilgokai truko, kalbėdamiesi su jais, šį klausimą išsprendėme ir susitarėme“, – tvirtina moteris, pridūrusi, kad tėvams yra suteikta galimybė peržiūrėti vaizdo įrašus, nuotraukas iš šių renginių.

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos pavaduotoja ugdymui Jurgita Rudienė teigia, kad šiemet jų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus kalėdiniai renginiai pasižymi įvairove.

„Kiekviena grupė šiais metais organizuoja savo šventes individualiai: vienos nufilmavo Kalėdų Senelį nuotoliniu būdu ir rodys jo vaizdo įrašą vaikams, kitos – susitiks su juo lauke, o yra ir tų, kurie vietoj specialios kalėdinės šventės vyks pažiūrėti spektaklio“, – išvardina J. Rudienė.

Tėvai jokių skundų darželiui nepareiškė.

„Tėveliai renginiuose dalyvauti negalės, tačiau piktinimosi iš jų nesulaukėme. Dabar žmonės yra labai geranoriški, nurimę, žino, kokia yra situacija“, – tvirtina moteris.

Gargždų lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorė Lina Petrauskienė akcentuoja, kad renginys su Kalėdų Seneliu bus įgyvendinamas lauke, laikantis visų numatytų reikalavimų. Ją džiugina, kad darželis įsigijo specialų kupolą, po kuriuo labai patogu vykdyti veiklas.

„Čia neužlyja, yra užtikrinamas pilnas vėdinimas, patalpa nėra uždara, o ir pakankamai jauku. Kalėdų Senelis lankosi, vaikučiai patenkinti“, – džiaugiasi L. Petrauskienė.

Pasak jos, į renginius tėveliai neįleidžiami.

Ir praėjusiais metais ikimokyklinio ugdymo įstaiga stengėsi praskaidrinti vaikų nuotaiką.

„Kūrėme kalėdinį siurprizą – Kalėdų Senelis pasirodydavo už lango, palinkėdavo gražių švenčių, perduodavo vaikams dovanėles. Sakyčiau, atsižvelgiant į esančias sąlygas, šiemet labiau pažengėme į priekį ir turime galimybę, kad Kalėdų Senelis dalyvautų renginyje gyvai. Manau, kad šiemet mūsų Kalėdos yra linksmesnės“, – tikina pašnekovė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 160 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,