Mano Gargždai



Komandos kapitonas D. Shlomin: šansai būti tarp keturių geriausių Baltijos lygos komandų – realūs

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ambervolley.lt nuotr. Ambervolley.lt nuotr.

Šį savaitgalį Gargždų „Amber-Arlanga“ iš tris dienas Latvijoje trukusio varžybų maratono Credit24 Čempionų tinklinio lygoje namo parsiveža dvi pergales ir vieną pralaimėjimą.

 

Penktadienį gargždiškiai susitiko su Daugpilio „DU/Ezerzeme“ komanda, kurią nugalėjo rezultatu 3:0. Tose rungtynėse po 11 taškų pelnė Daumantas Katinas ir Andrii Chmirov.

Tačiau šeštadienio rungtynėse savo žiūrovų akivaizdoje pergalę rezultatu 3:0 šventė Latvijos čempionai iš Jekabpilio. Namų šeimininkai atsirevanšavo po skaudaus pralaimėjimo Gargžduose. Šiame susitikime rezultatyviausias komandos žaidėjas su 12 taškų sąskaitoje buvo Arnas Rumševičius.

Paskutinėse savaitgalio rungtynėse „Amber-Arlanga“ dėl įtempto tvarkaraščio dar kartą turėjo susitikti su Daugpilio komanda, prieš kurią ir vėl įrodė savo pranašumą, tik šį kartą rezultatu 3:1. Komandai 18 taškų pelnė Daumantas Katinas, 11 – Andrii Chmirov, po 10 – Artūr Vincėlovič bei Linas Starkutis.

Po šių rungtynių „Amber-Arlanga“ reguliariojo sezono turnyrinėje lentelėje iš ketvirtos vietos pakilo į trečiąją vietą (25 tšk.).

 

Apie trijų rungtynių savaitgalį, laukiančius varžovus, atkrintamąsias bei FINAL 4 mintimis dalijosi Gargždų komandos kapitonas – Dmytro Shlomin.

 

Šį savaitgalį žaidėte tris rungtynes Latvijoje, patyrėte vieną pralaimėjimą ir iškovojote dvi pergales: kaip vertinate tokį rezultatą, kokie buvo išsikelti tikslai prieš rungtynes ir ar visus juos pavyko įgyvendinti?

Tikslas visada yra tik vienas – laimėti ir visai nesvarbu kiek rungtynių iš eilės žaidi per savaitgalį. Gaila, kad nepavyko laimėti visų rungtynių, praradome tris svarbius taškus, tačiau rezerve dar turime dvejas rungtynes, kurias žaisime ateinantį savaitgalį, todėl labai svarbu po šio savaitgalio pamokų padaryti išvadas ir kitose rungtynėse žaisti kaip galime geriausiai.

 

Prieš porą savaičių beveik visą komanda buvo iškritusi iš rikiuotės dėl koronaviruso. Ar tai, jog kurį laiką nesitreniravote ir turėjote atsigauti po ligos, turėjo įtakos šio savaitgalio pasirodymui?

Tikrai taip, neabejotinai tai turėjo įtakos. Išėjome iš savo vėžių, neturėjome daug laiko grįžti į tokią formą, kokią demonstravome prieš beveik visą komandą užklupusį virusą. Manau, tai buvo priežastis, kodėl nepavyko laimėti tų vienų rungtynių.

 

Kokias esmines priežastis galite įvardinti, dėl kurių pralaimėjote prieš Jekabpils „Lūši“ komandą. Gargžduose prieš šią komandą užtikrintai laimėjote ir sužaidėte kone geriausias rungtynes šiame sezone. Kas nutiko šį kartą, jog rezultatas persisvėrė į kitą pusę?

Kaip mes prieš juos sužaidėme puikias rungtynes Gargžduose, nepalikdami vilčių, jie savų namų aikštelėje sužaidė lygiai taip pat: agresyviai padavinėjo, tikrai gerai gynėsi, o mes šį kartą prastai padavinėjome, darėme daug klaidų.

 

Kitą savaitgalį laukia susitikimai su Tartu „BigBank“ ir Talino „Selver“. Kas yra svarbiausia žaidžiant prieš šias komandas bei kokių rungtynių galima tikėtis?

Prieš Estijos komandas žaisti visada būna sunku, ypatingai išvykoje, todėl tam, kad pasiektume norimą rezultatą, kiekvienas žaidėjas turi demonstruoti gerą žaidimą. Šiuo, pandeminiu laikotarpiu, sunku kažką nuspėti, nes daug priklauso ir nuo to, kiek komanda turi sveikų ir gerą sportinę formą demonstruojančių žaidėjų.

 

Kol kas dar neaišku, kokį varžovą gausite atkrintamosiose, kadangi turnyrinė lentelė išties permaininga, komandas vienas nuo kitų skiria vos keli taškai. Ar žaidėjams yra skirtumas su kuo susitikti atkrintamosiose?

Kaip ir minėjau, prieš estus visada sunku žaisti. Jei iki šio savaitgalio galvojome jog Latvijos komandos atkrintamosiose būtų mums parankesnės, tai po pirmų šiame sezone pralaimėtų rungtynių prieš latvius pamatėme, jog prieš juos taip pat sunku žaisti, todėl parankaus varžovo atkrintamosiose tikrai nėra, gerai žaisti reikės prieš visas komandas, nes būtent atkrintamosiose teisės klysti neturime, nes tai gali nulemti galutinį rezultatą.

 

Sezono pradžioje Jūsų komandos išsikeltas tikslas – patekti į Baltijos tinklinio lygos finalo ketvertą – daugeliui pasirodė šiek tiek nerealus, vertinant praėjusį sezoną, tačiau šį sezoną demonstruojate išties gerą žaidimą: kaip patys vertinate šansus žaisti finalo ketverte?

Taip, galbūt šis mūsų išsikeltas tikslas kai kam galėjo atrodyti nerealus, bet mes patys tikrai tikime, jog galime žaisti FINAL4. Tai ir svarbiausia. Žinoma, lyginant su praėjusiu sezonu, Baltijos lygoje dalyvaujančių komandų lygis kiek smuktelėjo, o mes kaip komanda – paaugome, todėl šansai būti tarp keturių geriausių komandų yra išties realūs.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 431 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,