Mano Gargždai



Domantas Antužis – LNSF šachmatų „Žaibo“ čempionato trečiosios vietos prizininkas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Alvidos Antužienės nuotr. Alvidos Antužienės nuotr.

Vasario 3 d. Vilniuje, „Karolinos“ viešbutyje, vyko Lietuvos neįgaliųjų sąjungos federacijos greitųjų šachmatų pirmenybės. Į jas atvyko 12 pajėgiausių žaidėjų iš visos Lietuvos. Mūsų regionas delegavo vieną atstovą, Klaipėdos rajono savivaldybės BĮ Sporto centras šachmatų grupės ugdytinį Domantą Antužį. Tiesa, Domantas atstovavo Klaipėdos neįgaliųjų sporto klubui „Žuvėdra“ (tokios buvo dalyvavimo sąlygos, kad visi turi atstovauti vieną ar kitą neįgaliųjų klubą).

 

 Kovos buvo atkaklios. Starte būdamas šeštu reitingu, Domantas sugebėjo pasikelti per vieną vietą ir galutinėje įskaitoje buvo penktas (4,5 taško iš 7 galimų, +13 Rtg. balų). Buvo galimybių pakovoti ir dėl trečios vietos, bet paskutiniame ture mūsiškiui iškrito nepalankūs burtai, todėl nepalankūs buvo ir kitų partijų rezultatai.

Vasario 4 d. ten pat vyko analogiškas „Žaibo“ čempionatas. Šįkart varžybos vyko atskirai tarp vyrų ir moterų. Susikovė 6 moterys ir 7 vyrai. Domantas vėl buvo tarp realiausių pretendentų į vyrų prizininkus, nors pagal varžovų turimus reitingus to nesimatė (varžovų Rtg. buvo didesni po 300–500 taškų). Kaip ir išvakarėse, užtikrintai nugalėjo aukščiausią reitingą tarp Lietuvos neįgaliųjų šachmatininkų turintis Vilniaus „Vilnis“ klubo atstovas Romualdas Klimavičius. O štai dėl antros–trečios vietų atkakliai susikovė iškart keturi dalyviai. Tarp jų buvo ir Domantas Antužis, kuris galutinėje įskaitoje surinko 4 taškus iš 6 galimų ir, tik dėl blogesnio koeficiento, į antrąją vietą išleido marijampolietį, klubo „Siekis“ atstovą – Algimantą Arulį. Toks sėkmingas žaidimas leido Domantui pasikelti savo Rtg. iškart 62 taškais.

Pagaliau, iš ketvirtojo karto Domantui pavyko LNSF varžybose užkopti ant nugalėtojų pakylos. Jeigu pirmaisiais savo dalyvavimo metais mūsiškis buvo tolokai nuo prizinių vietų, tai pernai iškovotos dvi ketvirtosios vietos jau teikė vilčių kažkada žengti aukštyn.

Sveikiname Domantą su puikiu pasiekimu ir tikimės ateity jį pamatyti LNSF čempiono pozicijoje. Tai tegul būna jo tikslas ir siekiamybė!

Šiemet aštuoniolikametis Domantas Antužis baigia mokyklą (sėkmingai mokosi Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos paskutinėje klasėje). Vadinasi, šiemet atsisveikins su Klaipėdos r. BĮ sporto centras šachmatų ugdymu. Tačiau pas mus veikia šachmatų klubas „Mintis“, kur vaikinas turės galimybę integruotis į veiklą bei po truputį tobulintis. O jei tolimesnį savo gyvenimą Domantas susies su šachmatais, tai mes dar pamatysime jo daug gražių ir skambių pergalių.

Alvidos Antužienės nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 481 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,