Mano Gargždai



Kas sieja gipso profilius ir grandines?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Grandinės, apie kurias galite daugiau sužinoti paspaudę čia, bei gipso profiliai yra tvirtinimo detalės. Gipso profiliai yra priemonė, iš kurios yra gaminamas karkasas gipskartonio plokštėm montuoti. Gipskartonio plokštės – tai pati populiariausia medžiaga, naudojama apdailos darbams. Šios plokštės, kaip ir kitos statybinės medžiagos iš gipso, pasižymi tuo, kad geba reguliuoti mikroklimatą patalpose bei tuo, kad jas labai paprasta montuoti. Gipskartonio plokštės yra puikus pasirinkimas, kai norite atlikti sienų ar lubų apdailą, ar įrengti metalinių profilių karkaso pertvaras bei šachtas.

 

Kas yra gipso profiliai?

Nedirbantiems apdailos srityje arba tiems, kurie dar nė karto savo namuose savarankiškai neatliko remonto, šis pavadinimas „gipso profiliai“, greičiausiai nėra aiškus, todėl jį būtina paaiškinti. Gipso profiliais yra vadinami ploni metaliniai kampai, kurie yra naudojami tam, kad būtų galima sukurti karkasą, prie kurio yra tvirtinamos gipskartonio plokštės, arba yra naudojami kitoms konstrukcijoms tvirtinti. Gipso profiliai gali būti U, L arba kitos formos. Pažymėtina, kad gipso profiliams sumontuoti yra naudojami sraigtai ir specialios jungtys, kurios yra pritaikytos konkrečiam gipso profilio modeliui ir gali būti sujungtos įvairiomis kryptimis. Pažymėtina, kad profilių konfigūraciją žymi C ir U raidės, o raidės W ir D – profilio paskirtį.

 

Gipso profilių tipai

Žymėjimas CD, UD, CW ir UW nurodo gipso profilio tipą. CD tipo profilis yra pagrindinis profilio tipas, prie kurio sukamos gipso kartono plokštės. Jis naudojamas vidaus darbams, t. y., lubų ir sienų apkalos sistemose. Šių profilių plotis yra 60 mm, o aukštis – 27 mm. Galima rinktis iš 2,6 m, 3 m ir 4 m ilgio gaminių. UD tipo profilis yra perimetrinis profilis, į kurį įsistato CD profiliai. Jeigu montuosite lubų konstrukciją, šio tipo profilis bus tvirtinamas prie sienos pagal visą lubų perimetrą. Jeigu ruošiatės atlikti sienų apdailą, panaudojant gipso kartono plokštes, tada UD tipo profilis bus tvirtinamas prie lubų bei grindų. Šio tipo profilis dažniausiai 0,5 mm pločio. Galima rinktis iš 30 mm pločio gaminių, kurių ilgis nuo 2,6 m iki 4 m. CW tipo profilis yra pagrindinis vertikalaus tvirtinimo profilis. Prie šio profilio yra sukamos gipskartonio plokštės, kai yra montuojamos pertvaros. CW tipo profilio, kaip ir UD profilio tipo, storis yra 0,5 mm. Šių gaminių ilgis yra 3 m. UW tipo profilis yra horizontalus perimetrinis profilis, naudojamas gipskartonio plokščių pertvarų konstrukcijose. Į šį profilį įsistato vertikalusis CW profilis. Pažymėtina, kad UW tipo profilis tvirtinama prie grindų ir lubų. Jo storis, kaip ir daugumos kitų profilių, yra 0,5 mm, o ilgis – 3 m.

 

Kokios medžiagos yra naudojamos profilių gamybai?

Plastikas ir metalas (konkrečiai plienas ir aliuminis) – dvi medžiagos, iš kurių yra gaminami gipso profiliai. Iš plieno ir aliuminio pagaminti profiliai yra tvirti ir ilgaamžiai. Šios dvi savybės, matyt, ir lemia tokį jų populiarumą. Metaliniai gipso kartono profiliai yra padengti C1 ir C2 klasių antikorozine danga, todėl jie yra atsparūs korozijai.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 502 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,