Mano Gargždai



Klaipėdiečiai kviečiami į Ukrainos palaikymo akciją prie Rusijos konsulato

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Eimanto Chachlovo nuotr. Eimanto Chachlovo nuotr.

Klaipėdoje trečiadienį rengiama pilietinė akcija prie Rusijos Federacijos generalinio konsulato siekiant išreikšti palaikymą Putino karo apimtai Ukrainai ir jos žmonėms.

 

Prisijungti prie akcijos kviečiami visi, palaikantys ukrainiečius ir norintys pareikšti protestą prieš beprecedentį puolimą organizuojantį Rusijos režimą.

Akcijos organizatorius klaipėdietis Vytautas Tenkutis teigia prašymą dėl renginio Klaipėdos miesto savivaldybei pateikęs dar vasario 23 dieną, likus lygiai dienai iki karo veiksmų pradžios.

„Norėjome pareikšti savo nepritarimą Kremliaus režimo vykdomai politikai, kurios esmė – įtvirtinti autoritarinį Putino valdymą, šiam tikslui pasitelkiant visas priemones – grasinant taikioms šalims, smaugiant opoziciją, žudant priešininkus ir neigiant bet kokias tarptautines teisės normas. Kol laukėme savivaldybės sprendimo, prasidėjo karas. Jis privertė praregėti net ir tuos, kurie nematė ar nenorėjo matyti, kur veda Kremliaus režimo veiksmai. Visi, kurie tarnauja Putino valdžiai, tapo jo vykdomos agresijos bendrininkais. Raginame juos priešintis ir visa širdimi palaikome savo brolius ukrainiečius“, – sako V. Tenkutis.

Jo teigimu, svarbu, kad žmonės drąsiai reikštų savo pilietinę poziciją. Viso pasaulio žmonių solidarumas prieš agresorių yra galinga jėga, galinti padėti greičiau sustabdyti karo veiksmus ir nekaltų žmonių žudynes.

V. Tenkutis yra surengęs ne vieną pilietinę akciją, nukreiptą prieš Kremliaus vykdomą politiką, socialiniuose tinkluose ne kartą atvirai reiškė savo priešiškumą prorusiškų organizacijų veikėjams, platinantiems Lietuvos valstybę ir jos istoriją niekinančius teiginius.

2014 metais jis paviešino karikatūrą su sovietine simbolika, kurioje pavaizduotas sambūrio „Būkime vieningi“ vadovas ir vienas iš Šeimų maršo dalyvių Vaidas Lekstutis. Jis dėl karikatūros kreipėsi į teismą. Tačiau teismas priėmė išteisinamąjį nuosprendį.

Ukrainos palaikymo akcija prie Rusijos Federacijos generalinio konsulato Klaipėdoje, Šermukšnių g. 4, vyks trečiadienį, kovo 2 dieną, nuo 15 iki 19 val.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 191 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,