Mano Gargždai



Kaip sukurti estetišką namų aplinką? Padės šie pagalbininkai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Ne paslaptis, kad dauguma iš mūsų ypač daug laiko praleidžiame būtent savo namuose. Taigi, nieko keista, kodėl šiai palinkai skiriame ypatingą dėmesį. Verta pabrėžti ir tai, kad ne tik interjeras šiuo atveju yra svarbus – nepamirštama ir eksterjero. Tie, kurie turi sodą, kiemą ar bet kokią kitą žalią erdvę, jai skiria ypač daug laiko bei energijos. Tačiau ir tai dar ne viskas – kaip žinia, ne vien tik mūsų pačių veiksmai yra svarbūs: kuriant bei puoselėjant namų aplinką, į pagalbą neretai skuba ir patys įvairiausi pagalbininkai. Jų, sukurtų būtent šiam tikslui, yra labai daug. Tikrai neverta iš karto skubėti įsigyti visus įmanomus įrenginius, skirtus savo namų aplinkai puoselėti, tačiau tikrai yra keli, kurie būtinai turėti atsidurti jūsų namų teritorijoje. Tad, ko būtinai pririeks, kad lengvai bei greitai atliktume aplinkos darbus bei galėtume mėgautis ypač estetišku vaizdu?

 

Lengvesnė dekoratyvinių krūmelių priežiūra

Ne paslaptis, kad vienas paprasčiausių būdų užtikrinti ypač estetiką namų aplinką, yra dekoratyviniai krūmeliai. Šiandien jų skaičiuojama tūkstančiai veislių, tad tikrai rasite tas, kurias pasitelkę, sukursite tiesiog įspūdingą namų erdvės paveikslą. Tačiau ne paslaptis ir tai, kad krūmeliai yra pasirinkimas ypač ilgam laiko tarpui (net keliolikai ar net keliasdešimt metų). Taigi, na, o viskas, kas tarnauja ilgai, tuo pat metu reikalauja ir priežiūros. Taigi, ne išimtis yra ir dekoratyviniai krūmeliai. Na, o pastarieji tos priežiūros reikalauja tikrai labai daug ir, kad tai užtikrinti būtų kuo lengviau bei paprasčiau, verta dėmesį atkreipti į tam tikrus akcentus. Kai krūmelis jau užauga, nepamirškite jo formuoti specialiomis žirklėmis – tokiu būdu, suteiksite jam ne tik tvarkingą, bet ir ypač žavingą formą. Specialių žirklių krūmeliams apkirpti, galite įsigyti šioje internetinėje svetainėje.

Sakoma, kad vienas labiausiai sodą bjaurojančių dalykų yra jau formą praradę, daug metų gyvavęs ar stiprių audrų ir vėtrų palaužtas dekoratyvinis krūmelis. Toks krūmelis neretai jau ne tik nebeveda gausių žiedų, bet ir dažniausiai nebežaliuoja, tačiau vis tiek siurbia maistines medžiagas, tokiu būdu atimdamas jas ir kitų augalų. Taigi, tokio krūmelio tikrai nebeverta laikyti savo amų aplinkoje, tad krūmapjovės tampa puiki išeitis – tiesiog pašalinkite augalą, apdirbkite dirvožemį bei pasodinkite jo vietoje naudą dekoratyvinį augalėlį.

Nepamirškite ir ar vienos svarbios detalės – daugelį dekoratyvinių krūmelių yra verta mulčiuoti. Šis veiksmas jūsų nepareikalaus nei daug laiko, nei daug pastangų, tačiau leis išsaugoti daugiau vertingų medžiagų dirvožemyje bei apsaugos augalų šaknis nuo šalčio.

 

Lengvesnė gėlių priežiūra

Visgi, sode ar kieme, sutiksime ne tik dekoratyvinius krūmelius, bet ir įvairias gėles. Nors lauke sodinti galima ypač įvairias gėles ir, siekiant užtikrinti tinkamą jų priežiūrą, reikėtų atsižvelgti į individualias augalo savybes, vis dėlto, galima išskirti tam tikras taisykles, kurios labai palengvins priežiūrą. Štai, pavyzdžiui, jei nenorite pirkti kiekvienai gėlių rūšiai skirtų trąšų, tiesiog įsigykite universalias – vienu gaminiu galėsite tręšti visų rūšių gėles. Jei nesate tikri, ar augalui dar reikia drėgmės, ar jau nebe, verta įsigyti drėgmės matuoklį. Šis prietaisas kainuoja labai nedaug, tačiau visada leis jums sužinoti pačią tiksliausią informaciją apie dirvožemio būklę. Spauskite čia, jei norite sužinoti daugiau apie šiuos prietaisus. Na, ir, žinoma, taip pat svarbu akcentuoti, kad laistymo sistemos yra puikus pasirinkimas tuo atveju, jei norite, kad gėlių bei kitų augalų laistymas pareikalautų kuo mažiau jūsų brangaus laiko.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 552 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,