Mano Gargždai



Informacija dėl pagalbos ukrainiečiams – vienoje vietoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Savivaldybės puslapyje jau galite rasti būtiniausią informaciją – nuo teisinės iki humanitarinės pagalbos – lietuvių bei ukrainiečių kalbomis. Taip pat čia skelbiamas ir numeris, kuriuo paskambinus bus galima kreiptis dėl paramos daiktais atsiėmimo bei elektroninio pašto adresas. Juo gali rašyti, norintys padėti konsultacijomis, savanoryste ar vertėjavimu iš ukrainiečių kalbos. Tiesa, kol kas su elektroniniu paštu kyla nesklandumų, bet IT specialistai žada kuo greičiau gedimus pašalinti.

 

https://www.klaipedos-r.lt/index.php?1729404169

Informacija bus nuolat papildoma ir atnaujinama, atsižvelgiant ne tik į Savivaldybės, bet ir į Vyriausybės sprendimus.

O dabar apie kitus klausimus, kurių sulaukiame.

Kiek šiuo metu rajone ukrainiečių šeimų? Kokie jų poreikiai? Kokios reikia pagalbos? Tai galiu tik pasakyti, kad tikrai taip, jau turime atvykusiųjų. Bet turime suprasti, kad šie žmonės bėga nuo karo siaubo. Per kelias dienas dėl Rusijos agresijos jų įprastas gyvenimas sugriuvo. Jie buvo priversti bėgti iš savo šalies. Palikti namus, savo vyrus, brolius ir sūnus, kurie gina agresorių draskomą tėvynę.

Dabar jiems labiausiai reikia poilsio. Nedidelės pauzės bent kiek atsigauti, nusiraminti, pasijusti saugiais. Todėl nenuostabu, kad šiuo metu jie nenori su niekuo bendrauti. Gerbkime jų norą.

Jau į rajoną atvykusios ukrainiečių šeimos šiuo metu visų jūsų padėjusių dėka turi reikalingiausius dalykus – saugius namus, drabužių, maisto. O jei kažko trūksta, jie gali skambinti telefonu +370 684 33 344 kasdien nuo 9 iki 21 val. ir susitarti dėl žmonių suaukotų daiktų atsiėmimo. Šia parama jau naudojamasi.

Kaip jau minėjau, mes, kaip Savivaldybė, esame pasiruošę padėti maksimaliai. Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, kuriame ir įvairių sričių specialistai, ir politinė komanda – vicemerės Audronė Balnionienė , Ligita Liutikienė , Administracijos vadovas @Justas Ruškys , jo pavaduotojai Rasa Petrauskienė ir Česlovas Banevičius – dirba visu pajėgumu. Reikės ir ilgalaikės pagalbos, kurios gali prireikti nuo karo pabėgusiems žmonėms, – socialinės, psichologinės, švietimo ir kt.

Tad ir toliau išlikime susitelkę ir pasiruošę padėti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 517 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,