Mano Gargždai



Gargždiškius puošia kūrybingos seserys

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asmeninio archyvo nuotr. Asmeninio archyvo nuotr.

Iniciatyvios gargždiškės Viktorija ir Evelina Katkutės atrado nišą versliukui – siūlo įsigyti drabužių bei aksesuarų su stilizuotu Gargždų atvaizdu. Skoningus marškinėlius noriai dėvi ir patys gargždiškiai, ir siunčia dovanų į užsienį.

 

„Evi clothes“ pavadinimu, kuriame užkoduoti trijų seserų vardai – Evelina, Viktorija ir Ineta, – pasivadinusios seserys atributikos su stilizuotu, tačiau puikiai atpažįstamu Gargždų vaizdu pasiūlė 2019 metais.

„Neplanavome ir neieškojome tokios verslo idėjos. Tačiau 2019 metais artėjant Gargždų gimtadieniui, iki jo likus kelioms savaitėms, kilo idėja, kad norėtųsi gargždiškiams, atėjusiems į miesto šventę, pasiūlyti kažką, ką būtų galima nešioti ir naudoti ilgesnį laiką. Maždaug per savaitę išsigryninome idėją, kad nenorime jokių užrašų, tačiau norėtume matyti atpažįstamą Gargždų vaizdą“, – prisiminė Viktorija Katkutė.

Merginos rizikavo – nebuvo aišku, ar kraštiečiams patiks tokia simbolika, tačiau nusprendė pabandyti.

„Savo užsakytas prekes gavome gegužės 30 dieną, o Gargždų gimtadienis – birželio 1 dieną. Buvo neramu, bet visko spėjome sulaukti. Paskelbėme feisbuke, kad prekiausime mugėje, ir sulaukėme didžiulio susidomėjimo. Tikrai nesitikėjome, kad žmonės taip domėsis. Gavome žinutę po žinutės su klausimais, kur ir kaip įsigyti“, – su šypsena apie versliuko pradžią „Vakarų ekspresui“ pasakojo pašnekovė.

Merginų siūloma atributika sudomino gargždiškius ne tik internete – miesto gimtadienio mugėje prekystalis buvo šluote nušluotas.

„Pirmas blynas neprisvilo“, – juokėsi Viktorija.

Pirmoji „gyva“ prekyba merginoms leido pamatyti, kokių dydžių bei spalvų marškinėlių ir džemperių labiausiai ieškoma. Palengva ėmė plėstis ir asortimentas – pradėjo siūlyti krepšių, puodelių.

„Norėjome, kad daiktai su šia simbolika būtų naudojami kasdien, nebūtų padėti tik tam tikroms progoms ar šventėms, kad jie būtų praktiški“, – pabrėžė Viktorija.

Gargždiškė pasidžiaugė, kad jaunosioms verslininkėms padėjo „AMAM bistro“ kavinės savininkė, suteikusi erdvę merginoms pristatyti savo kūrinius.

Seserų siūloma atributika noriai puošiasi ištisos šeimos, o toliausiai marškinėliai su Gargždų simbolika yra nukeliavę į Jungtines Amerikos Valstijas. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Sulaukė įvertinimo

Jaunoji verslininkė sakė nesitikėjusi, kad Gargždų gyventojai taip norės puoštis savo krašto simbolika.

„Gargždai, nors ir ne didmiestis, yra nemažas miestas, tad netrūksta norinčiųjų įsigyti tokių marškinėlių. Turime nuolatinių klientų, kurie mūsų marškinėlius veža draugams į kitus miestus. Taip pat tai gana paklausi kalėdinė dovana. Tai ir simbolinė dovana užsienyje gyvenantiems buvusiems Gargždų gyventojams, kad jie nepamirštų savo krašto. Tarp gimnazistų buvo paklausūs tamsiai mėlyni megztukai“, – apie paklausias prekes pasakojo Viktorija.

Pasak jos, toliausiai marškinėliai su Gargždų simbolika yra nukeliavę į Jungtines Amerikos Valstijas.

Merginų idėją įvertino ne tik pirkėjai. 2019 metais Klaipėdos rajono jaunimo apdovanojimuose „Auksinė lemputė“ sesėms, sulaukusioms gausaus palaikymo, skirtas Metų jaunojo verslininko titulas. Tuo metu Viktorijai buvo 22-eji, Evelinai – 16 metų.

Iš pradžių tėvai abejojo tokia verslo idėja, tačiau po sėkmingos pradžios šeima merginas labai palaikė ir ragino nesustoti.

„Nepaleidžiame ir mes šios idėjos, norime sukurti ką nors naujo pavasariui. O ir dar visų neaprengėme“, – šmaikštavo V. Katkutė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,