Mano Gargždai



Verslo kūrimąsi, augimą ir plėtrą Klaipėdos rajone skatins pilotinis projektas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Smulkiesiems ir pradedantiesiems verslams Klaipėdos rajone bus teikiama dar daugiau pagalbos. Savivaldybė partnerio teisėmis jungsis prie VšĮ „Inovacijų agentūra“ įgyvendinamo projekto, kurio metu verslams bus teikiamos įvairios mentorystės, konsultavimo ir kitos paslaugos, padėsiančios verslams augti ir skatinti jų kūrimąsi.

 

Bandomasis pilotinis projektas Klaipėdos rajone truks net trejus metus. Kiekvienais metais bus sudaroma 10-12 verslų grupė, kurios atstovai galės pasisemti patirties iš savo srities profesionalų-mentorių, pasitikrinti savo turimos verslo idėjos potencialą, išsigryninti verslo modelį, dalyvaujant programose ir naudojantis skaitmeninėmis platformomis sėkmingai megzti verslo partnerystes tvaresniam verslo augimui.

„Neabejotinai, pažinčių ir kontaktų mezgimas versle yra svarbi priemonė įgyti naudingų žinių, užduoti rūpimus klausimus, stebėti, klausytis ir įgytas žinias pritaikyti savo versle, taip pat tai yra galimybė atsirasti naujiems bendriems projektams.Dalyvaudami projekte galėsime įsivertinti, galbūt rajone jau tikrai laikas kurti atskirą verslo spiečių, apie kurio atsiradimą svarstoma jau ne vienus metus. Kad rajono verslininkai nori burtis į tokį darinį kalba ir faktas, jog daugelis mūsų rajono verslų yra įsijungę į Klaipėdoje veikiančio spiečiaus veiklą“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Visus metus bus teikiamos mentorystės, ekspertinių konsultacijų, verslo partnerysčių mezgimo ir inkubavimo paslaugos. Teikiant individualizuotą pagalbą bus pasitelkiami el. įrankiai verslų situacijos analizei, sudaromas individualus programų, veiklų planas. Verslai galės naudotis moderniais elektroniniais įrankiais, leisiančiais supaprastinti veiklą ir padidinti darbo efektyvumą, taip pat konsultantai teiks individualias konsultacijas, parenkant konkrečiam verslui efektyviausias paslaugas.

Tyrimai rodo, kad dauguma smulkiųjų verslininkų veikia izoliuotai, nepasinaudodami bendradarbiavimo galimybėmis, kurios galėtų padėti plėtoti verslą ir įgyti naujų žinių. Kasmet auganti verslumo aktyvumo atskirtis tarp Sostinės ir Vidurio ir Vakarų regionų skatina imtis veiklų, kurios prisidėtų prie regionų verslumo skatinimo ir spartesnio verslo augimo.

Taryba jau pritarė bendradarbiavimui, tad greitu metu bus pasirašyta sutartis, o prie projekto įgyvendinimo Savivaldybė kasmet kaip partneris prisidės keturiais tūkstančiais eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 139 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,