Mano Gargždai



Savaitės pradžia pamalonins šiluma – saulė jau ne tik švies, bet ir maloniai šildys

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Agotos Rimkuvienės nuotr. Asociatyvi Agotos Rimkuvienės nuotr.

Pirmadienį, Lietuvos orus lems anticiklono šiaurės vakarinė dalis. Visame krašte išsilaikys giedri ir sausi orai. Dvelks silpnas pietinių krypčių vėjas. Saulė jau ne tik švies, bet ir maloniai šildys, tad aukščiausia temperatūra šalyje sieks 5–10 laipsnių šilumos. Vėsiausia bus Kuršių marių pakrantėse, o šilčiausia – šiauriniuose šalies rajonuose.

 

Antradienį saulėtasis anticiklonas silpnės ir trauksis, užleisdamas vietą santykinai žemesnio slėgio sričiai. Naujausiais duomenimis, mūsų regione tai lems tik didesnį debesuotumą, tačiau kritulių, bent jau žymesnių, neturėtume sulaukti. Vėjas daugiausia vyraus pietų, pietryčių, naktį bus beveik nejuntamas, dieną – vidutinio stiprumo. Naktį temperatūra pažemės iki 0–5 laipsnių šalčio, tradiciškai šaltesni bus rytiniai šalies rajonai. Dieną net pro debesis žvilgčiojanti saulė sugebės vėl įšildyti orą iki 6–10 laipsnių šilumos, pietvakariniuose rajonuose kai kur gali perkopti 10 laipsnių ribą.

Trečiadienį per mūsų šalį iš šiaurės rytų slinks mažai aktyvus šaltasis atmosferos frontas, atverdamas kelią naujam šalto oro įsiveržimui. Vyraus gana debesuoti orai, tačiau kritulių tikimybė turėtų išlikti nedidelė. Vėjas tebepūs iš pietryčių, naktį daugiausia silpnas, dieną – vidutinio stiprumo. Temperatūra debesuotą naktį svyruos nuo 4 laipsnių šalčio rytinėje šalies dalyje iki 1 laipsnio šilumos pajūryje. Dieną, skverbiantis šaltesniam orui, rytiniuose rajonuose šilumos beliks tik 4–6 laipsniai, o vakarinėje šalies pusėje dar spės sušilti iki 7–9, arčiau jūros kai kur iki 10 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį mūsų orus perims valdyti naujas – giedras ir šaltas arktinės kilmės anticiklonas. Slėgis kils, oras vėl taps skaidrus ir sausas. Laikysis nestiprus, įdienojus – apysmarkis ir žvarbokas rytų, pietryčių vėjas. Temperatūra naktį nukris iki 1–6, rytiniuose rajonuose kai kur iki 8 laipsnių šalčio, dieną jau beveik visur vyraus menka 2–5 laipsnių šiluma, tik arčiau jūros gali būti laipsniu kitu švelniau.

Penktadienį, minėto anticiklono centrui artėjant prie Lietuvos, pietryčių, rytų vėjas vėl rims. Tiek naktį, tiek dieną laikysis giedri ir sausi orai. Naktį pašals stipriau: vyraus 2–7 laipsnių šaltukas, o rytiniuose, pietrytiniuose rajonuose temperatūra gali nukristi iki 9 ar net 10 laipsnių šalčio. Dieną termometrai pavėsyje rodys vos 3–6 laipsnius šilumos, bet atokaitoje, aišku, bus maloniau.

Savaitgalį taip pat žada išsilaikyti anticiklono lemiami ramūs, sausi ir daugiau ar mažiau saulėti orai. Naktys dar turėtų būti šaltokos, o dienos – jau švelnesnės.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 449 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,