Mano Gargždai



Kretingalės kultūros centre permainos – direktorės pareigas užėmė V. Lisovaitė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asmeninio archyvo nuotr. Asmeninio archyvo nuotr.

Nuo balandžio 20 d. Kretingalės kultūros centras turi naują direktorę. Po surengto konkurso, kuriame dalyvavo trys asmenys, pareigas užėmė Violeta Lisovaitė. Ji pakeitė laikinai įstaigai vadovavusią Gargždų ir Vėžaičių kultūros centrų direktorę Vaidą Skuodienę.

 

Pasak V. Lisovaitės, sprendimui dalyvauti konkurse įtakos turėjo aplinka.

„Ilgai dvejojau, ar tikrai turėčiau to imtis, ar tikrai pakaks išminties ir lankstumo. Tačiau labiausiai motyvavo Kretingalės seniūno ir bendruomenės narių palaikymas, jaučiama lankytojų ir žiūrovų šiluma. Girkalių bendruomenė itin atkakliai prašė imtis vadovavimo. Artimieji, draugai ir pažįstami labai skatino bandyti.

Visada mačiau prasmę dirbti mažuose miesteliuose. Likimas lėmė tapti direktore ir dėl laikinai šias be galo atsakingas pareigas ėjusios Vaidos Skuodienės, kuri mane ne tik motyvavo, bet ir supažindino su visa sistema, apmokė. Ji – puikus lyderystės pavyzdys šiltų žodžių savo kolegei negaili V. Lisovaitė.

Kretingalės kultūros centre nuo 2016 m. rudens V. Lisovaitė dirbo renginių organizatore, vėliau – meno skyriaus vadove. Anot moters, šioje įstaigoje praleisti metai padėjo sukaupti patirtį, reikalingą ir dabartinėms pareigoms.

„Daug kas man jau žinoma. Žinau, kokia pastatų būklė, kertinės problemos, kokią techninę bazę turime, kokie darbuotojų charakteriai ir ko iš jų tikėtis. Esu pabuvusi praktiškai visose kultūros darbuotojo funkcijose. Žinau, su kokiais žmogiškais sunkumais susiduria kiekvienas specialistas. Nuo bilietų platintojo iki garso operatoriaus. Manau, tai man, kaip vadovei, padės dar geriau girdėti ir suprasti savo darbuotojus, gerinti veiklos kokybę tikina pašnekovė.

Pasak V. Lisovaitės, didžiausią įspūdį jai kelia Kretingalės kultūros centro bei Plikių ir Girkalių skyrių pastatų grožis.

„Jaučiuosi viduje be galo turtinga, jog centrui pavyko likti su abiem skyriais. Tai labai vertinu ir jaučiu atsakomybę daryti tuos pastatus gyvus. Su pasididžiavimu priimu artistus ir žiūrovus į estetiškas, kultūringas, šiltas patalpas. Teko darbuotis ir keliuose kituose rajonuose, galiu drąsiai teigti, jog Klaipėdos rajono kultūros būklė išties puiki pastebi pašnekovė.

Vis dėlto naujos pareigos atnešė ir tam tikrų sunkumų.

„Būsiu atvira  kodų mano galvoje padaugėjo, sakykim, trigubai. Norėčiau sau palinkėti nevirsti robotu (šypsosi).

Pirmas pasitaikęs sunkumas toks labai nedidelis ir žmogiškas – noriu kuo greičiau sutvarkyti kompiuterius, kad jie nustotų strigti. Kultūros darbuotojas vis labiau tampa išmanus. Labai daug popierinių dalykų turime tvarkyti kompiuteriu, jų tik daugėja ir, manau, dar daugės. Kompiuterinis raštingumas tampa vis svarbesnis. Toli gražu ne tik šokame ir dainuojame su šypsena kylančius iššūkius įvardija V. Lisovaitė.

Artimiausių darbų planas, tapus Kretingalės kultūros centro direktore, yra gausus.

Susitikti su bendruomenėmis, darbuotojais. Prisijungti prie Lietuvos kultūros centrų asociacijos. Užtikrinti kuo sklandesnį gegužės mėnesio veiklos plano įgyvendinimą. Pagaliau susitvarkyti įstaigos įvaizdį viešojoje erdvėje. Čia patys artimiausi stambesni planai. Bet yra dar daugybę smulkmenėlių ir detalių, kurias reikia peržiūrėti… – ateities veiklas atskleidžia V. Lisovaitė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 676 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,