Mano Gargždai



Ką žinoti, renkant lavinamuosius žaislus vaikui?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Žaislai gali būti ne tik smagūs, bet ir lavinantys tam tikrus vaiko įgūdžius. Visgi, dėl itin didelės žaislų pasiūlos, kartais išrinkti vieną jų savo vaikui gali būti kiek sunku. Šiame straipsnyje pateiksime keletą variantų, kokie gali būti lavinamieji žaislai bei ką žinoti juos renkant. 

 

Žaislai, atitinkantys vaiko interesus ir sugebėjimus

Vaikas turėtų būti susidomėjęs žaislu nuo pat pradžių, dar nespėjęs su juo pažaisti, todėl rinkdami, būkite užtikrinti, jog jis atitiks ne tik vaiko amžių, bet ir jo interesus. Laikui bėgant, išties nesunku pastebėti, kuo vaikas domisi. Tarkime, jei žinote, jog jis mėgsta konstruoti, pasirūpinkite kaladėlėmis, ant kurių būtų užrašytos raidės – tai padės ne tik motorikai, bet ir susipažinti su raidėmis, mokytis skaityti. Jei susidomėjote, žaislai internetu yra kaip tik tai, ko jums reikia!

 

Žaislai, žadinantys vaizduotę

Vaidmenų žaidimai yra būtini vaikui, kadangi jie ne tik ugdo kūrybiškumą, bet ir padeda lavinti kalbos ar net raštingumo įgūdžius. Todėl pasidairykite tam skirtų žaislų, pavyzdžiui, žaislinės virtuvėlės, kasos aparato, mokyklos lentos ar kitų panašių variantų, padėsiančių įsijausti į tam tikrą įsivaizduojamą situaciją ar būti tam tikrame vaidmenyje. 

 

Žaislai, skatinantys socialinius įgūdžius

Rekomenduojama nuo mažens vaikus skatinti būti kuo socialesniais, nes tai itin prisideda prie pasitikėjimo savimi bei gebėjimo užmegzti ir vystyti pokalbį vyresniame amžiuje. Tam puikiai gali tikti įvairūs stalo žaidimai, galvosūkiai, eksperimentiniai rinkiniai ar konstruktoriai, kurie padės vaikui išmokti dalintis, derėtis, daryti kompromisus ir dirbti komandoje. 

 

Žaislai, padėsiantys tyrinėti pasaulį

Aplink mus supančio pasaulio tyrinėjimas yra tai, ko niekada nenustojame daryti, net ir suaugę. Dėl to nupirkite savo vaikui žaislą, kuris kviestų į lauką bei leistų susipažinti su juo supančiu pasauliu. Tai gali būti žiūronai ir knygelė apie paukščius, vaikiškas mikroskopas ar panašios priemonės, natūraliai žadinančios vaikų smalsumą ir norą mokytis. 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 325 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,