Mano Gargždai



Kodėl nutukimas laikomas liga?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Nors ir šiuolaikinėje visuomenėje skatinama priimti save tokį, koks esi, tačiau niekas nepaneigs jog turint didžiulį antsvorį arba nutukimą reiškia tam tikrus sveikatos sutrikimus. Nutukimas gali sukelti ir nemažą riziką gyvybei, todėl labai svarbu ilgai nedelsti ir griebtis kuo įmanoma greičiau efektyvių priemonių, kurios padės susigrąžinti gyvenimo kokybę.

 

Kas yra nutukimas ir kaip jis klasifikuojamas?

Nutukimas yra tokia liga, kai tam tikras susikaupęs riebalų kiekis pasiekia ribą, kuri neigiama linkme veikia žmogaus sveikatą. Tyrimais yra įrodyta, jog pasaulyje apie 300 milijonų žmonių yra nutukę, o net 750 milijonų turi antsvorį. Lietuvos duomenimis – antsvorį turi apie 60 procentų vyrų, o nutukę yra apie 19 procentų bei kas penkta moteris.

Visas žmogaus kūno svoris yra vertinamas pagal kūno masės indeksą KMI (KMI = kg/m2), o šis yra klasifikuojamas taip:

  • mitybos nepakankamumas:  <18.5
  • normali mityba: 18.5–24.9
  • antsvoris: 25.0–29.9
  • pirmo laipsnio nutukimas: 30.0–34.9
  • antro laipsnio nutukimas: 35.0–39.9
  • trečio laipsnio nutukimas: >40.0

 

Kada reikalingas chirurginis nutukimo gydymas?

Tikrai jokia čia paslaptis, kad turint didžiulį antsvorį arba nutukimą išties sunku pasinerti į aktyvų laisvalaikį ir pakeisti mitybos racioną. Taip pat pradeda kilti pavojus žmogaus gyvybei, todėl geriau nedelsti ir pasinaudoti chirurginėmis galimybėmis. Chirurginis nutukimo gydymas yra taikomas tada, kai atsiranda trečio laipsnio nutukimas arba yra antro laipsnio nutukimas. Gali prie viso šito prisidėti ir paciento sirgimas II tipo cukriniu diabetu, padidintas arterinis kraujo spaudimas bei sąnarių skausmai. Tiesa, po tokios operacijos negalvokite, jog vėl galėsite sugrįžti į pasyvų gyvenimo būdą: jums bus taikoma speciali dieta ir aktyvumo režimas, kurio privalėsite laikytis, jeigu nenorėsite sugrįžti į pirminę būseną. Calory Care gali pasiūlyti kvalifikuotus specialistus ir platų paslaugų spektrą, kuris padės jums įveikti nutukimo gniaužtus!

 

Kokios populiariausios chirurginio nutukimo gydymui taikomos operacijos?

Norint gydyti nutukimą galima rinktis iš gana nemažo chirurginės operacijos spektro, tačiau yra pateikiamas sąrašas, kurios iš visų yra pačios populiariausios.

Skrandžio ir tuščiosios žarnos apylankos operacija. Jos metu skrandis yra padalinamas į dvi dalis: į 15–50 milimetrų mažąjį skrandį ir likusį didįjį skrandį. Mažasis skrandis sujungiamas su kilpa esančia plonojoje žarnoje, todėl taip maistas aplenkia didįjį skrandį bei žmogus pasisotina iš nedidelio kiekio maisto.

Skrandžio išilginio vamzdelio suformavimas. Šios operacijos metu yra suformuojamas specialus vamzdelis, o likusi, didžioji dalis skrandžio – pašalinama. Būtent šiuo būdu nėra suardomas žarnyno vientisumas, todėl maistas slenka normaliai savo fiziologine eiga. Ši operacija yra išties nesudėtinga, o jos rezultatai – nepriekaištingi!

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 355 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,