Mano Gargždai



Kaip pagerinti dantų būklę namuose?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Per šį laiką dažnai išgirstame, kaip dažnai reikia plauti rankas, vartoti antibakterinius skysčius, kur rasti patarimų, kaip stiprinti imunitetą. Ar žinote, kaip šioje situacijoje pasirūpinti savo burnos higiena? Kokia dantų priežiūra namuose gali padėti kovoti su virusinių ligų plitimu?

 

Infekcinės ligos – tai ligos, atsirandančios patogenams (bakterijoms, virusams, grybeliams, pirmuoniams) patekus į organizmą ir jame dauginantis. Dažniausia virusinių ligų priežastis mūsų organizme yra oro lašeliai. Oru plintančios infekcijos mėgsta „nusėsti“ mūsų gleivinėse, kvėpavimo takuose. Atsižvelgdami į tai, siūlome tris efektyvius sprendimus, kurie ne tik užtikrina tinkamą burnos higieną, bet ir sukuria nepalankias sąlygas virusų dauginimuisi.

 

Naudokite chlorheksidino burnos skalavimo skystį

Chlorheksidinas (taip pat žinomas kaip chlorheksidino gliukonatas) yra plataus spektro antibakterinis preparatas, pasižymintis ilgai veikiančiu priešuždegiminiu poveikiu. Be antibakterinio poveikio, šis prausiklis užtikrina sveikus dantis ir dantenas, padeda kovoti su nemaloniu burnos kvapu ir ertmėmis net ir esant ūmioms dantenų ligoms.

Be chlorheksidino, ypač tinka plovikliai, kuriuose yra ir CPC (Cetylpiperidine Chloride Solution) – ši medžiaga turi konservuojantį poveikį, padidina chlorheksidino poveikį, neutralizuoja bakterijų išskiriamus toksinus. Priminimas – Šį prausiklį naudokite saikingai, ne ilgiau nei 2 savaites, ilgai vartojant šią priemonę, galite nežymiai „ištepti“ dantis.

 

Gerosios burnos bakterijos, kas tai?

Mums visiems rūpi imunitetas. Mes naudojame vit. C, gerąsias žarnyno bakterijas. Ar pasirūpinome gerųjų bakterijų kolonijomis, kurios gyvena burnos auginimo terpėje? Klinikiniai ekspertai rekomenduoja odontologinius produktus su geriamaisiais probiotikais. Burnoje yra apie 800 skirtingų bakterijų tipų, kurių kiekviename dantyje yra daugiau nei milijardas bakterijų.

Įprastomis aplinkybėmis ši mikrobų bendruomenė yra subalansuota ir apsaugo mus nuo ligų. Tyrimai parodė aiškų ryšį tarp burnos sveikatos ir bendrų fizinių negalavimų. Todėl probiotikų vartojimas šiandien ne tik atkuria žarnyno florą, bet ir užkerta kelią bei gydo dantenų ir dantų ligas.

 

Kuo naudingi geriamieji probiotikai?

Jie naudingi, nes padeda:

  • Užkirsti kelią dantų ėduoniui ir periodontitui;
  • Pasirinkite juos pašalinkite blogą burnos kvapą per 24 valandas;
  • Apsaugo nuo „rytinio“ blogo burnos kvapo;
  • Padeda atsikratyti „baltojo liežuvio efekto“;
  • Padeda sergant gingivitu;
  • Atkuria sveiką burnos bakterijų pusiausvyrą;
  • Padeda užkirsti kelią tonzilių akmenų susidarymui;
  • Gali sumažinti apnašas.

 

Subalansuotas burnos pH

Galiausiai atkreipkime dėmesį į burnos rūgštingumą (pH). Burnos rūgštingumas (pH) paprastai yra nuo 6,2 iki 7,8, priklausomai nuo seilių kiekio burnoje. Kadangi seilės yra šarminės, burnos pH pakyla, kai išsiskiria daugiau seilių (pavyzdžiui, kai užuodžiate malonų maistą, matote gražių patiekalų nuotraukas ar išalkus). Manoma, kad normalus sveikos burnos pH yra 7,4–7,6 suaugusiems ir 7,6–7,8 vaikams. Vienas įdomiausių burnos higienos požiūriu – dantų apnašų pH testas.

Nuobodulys namuose sukelia norą valgyti daugiau angliavandenių turinčių produktų, kuriuos burnos higienistai vadina „kariogeniniu“ maistu. Vartojant krakmolingus, daug cukraus turinčius produktus, burnos pH nukrenta iki itin žemo lygio, todėl susidaro palankiausios sąlygos bakterijoms ir apnašoms kauptis rūgštinėje terpėje. Sveikam rūgštingumo balansui palaikyti rekomenduojame vartoti šarminius maisto papildus. Juos nesunkiai rasite artimiausioje vaistinėje.

Taigi trys paprasti burnos higienos įpročiai namuose iš esmės padės ne tik pasirūpinti dantų būkle, bet ir apsisaugoti nuo virusinių ligų sukėlėjų. Likime sveiki ir saugokime save bei savo artimuosius, o jei reikia odontologo pagalbos – kreipkitės.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 264 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,