Mano Gargždai



Prekyba Jūros šventės metu: prasideda registracija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Vakarų ekspreso nuotr. Asociatyvi Vakarų ekspreso nuotr.

Kitą savaitę prasidės registracija prekybai Jūros šventės metu. Organizatoriai pažymi, kad išankstinis prekybininkų susidomėjimas toks didelis, kad šventę buvo galima rengti jau sausio mėnesį.

Pasak Jūros šventę organizuojančios VšĮ „Klaipėdos šventės“ Komunikacijos ir rinkodaros vadovės Živilės Putnienės, toks susidomėjimas pagrindiniu metų renginiu yra natūralus.

Paskutiniai dveji pandeminiai metai buvo sudėtingi, nebuvo aišku, ar pati šventė vyks, kokia ji bus. Šiemet abejonių nėra. Jūros šventė vyks net keturias dienas – liepos 29–rugpjūčio 1 dienomis, kartu su 770-uoju Klaipėdos miesto gimtadieniu.

Karo atgarsiai

„Taip, Jūros šventė nevyko karo metais, bet man atrodo, kad palaikydami savo kaimynus turime eiti į priekį“, – sakė Ž. Putnienė.

Anot jos, karas Ukrainoje visgi koreguoja šventės temą. Nutarta atsisakyti pradinio šūkio „Įkvėpta laisvės“.

„Supratome, kad žmonėms tai tiesiogiai asocijuojasi su Ukraina, nors mums atrodė, kad tai turėtų būti kūrybinės laisvės akcentas“, – sako Ž. Putnienė.

Ji neišduoda, kokia galiausiai pasirinkta šių metų Jūros šventės tema. Ją planuojama paviešinti birželio viduryje vyksiančioje oficialioje spaudos konferencijoje.

„Tema bus jūriškesnė ir žaismingesnė“, – atskleidžia Ž. Putnienė.

Jos teigimu, šiemet vyks visi tradiciniai renginiai: Jūros šventės paradas, žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonija ir kiti. Be Klaipėdos miesto gimtadienio, šventėje bus paminėtas ir Karinių jūrų pajėgų 30-metis. Į Klaipėdą atvyks orkestrai, vienas jų, kaip teigė Ž. Putnienė, iš JAV.

„Gaila, kad negalėsime pasidžiaugti plazdančiomis burėmis dėl pasikeitimų įstaigoje ir prarasto laiko. Bus karinių laivų, bet ne burlaivių“, – sakė Ž. Putnienė.

Jūros šventė šiemet tradiciškai vyks senamiestyje, taip pat vėl sugrįš į rekonstruotą Jono kalnelį, porą dienų programa numatyta ir Smiltynėje.

„Drakonų“ lenktynės

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija skelbia ir nepakartojamo Jūros šventės sportinio renginio – vikingų laivų „drakonų“ lenktynių – registracijos startą.

Šiemet jau 12-ą kartą organizuojamos varžybos laukia joms ištikimų komandų.

„Šis sportinis renginys – savo statusą tarp Jūros šventės renginių jau įgijęs ir tapęs neatsiejama šventės dalimi. Paprastai registracija baigiama žaibiškai, tikimės, kad komandos nieko nelauks ir šiemet“, – teigia Uosto direkcijos Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus specialistė Irina Novikova.

Registracija į „drakonų“ valčių lenktynes vykdoma iki liepos 25 dienos. Registruotis kviečiamos komandos, kurias sudaro: 8 irkluotojai, 1 vairininkas laivo gale ir 1 būgnininkas laivo priekyje. Maksimalus komandų skaičius – 40.

„Pagrindiniai Jūros šventės renginiai jau suplanuoti, tačiau paprastai net iki liepos vidurio programa dar yra pildoma“, – norinčius idėjomis ir renginiais prisidėti prie šių metų Jūros šventės ragina Ž. Putnienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 363 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,