Mano Gargždai



Turkija ir „Bayraktar“ gamintojas padovanos droną Lietuvai, kad ši perduotų jį Ukrainai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Andriaus Tapino feisbuko nuotr. Andriaus Tapino feisbuko nuotr.

Šiandien žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas savo feisbuko paskyroje pranešė, kad Turkija nusprendė padovanoti kovinį „Bayraktar“ droną Lietuvai, kad ši jį perduotų Ukrainai, nes liko sužavėta mažos Lietuvos žmonių ryžtu padėti Ukrainai, kad taip pavyko surinkti pinigus ir kad Bayraktaro vardas jau kelios dienos skamba visame pasaulyje.

 

„Turkija ir „Bayraktar“ gamintojas nusprendė padovanoti Lietuvai moderniausios komplektacijos kovinį droną „Bayraktar TB2“ su visa optika ir būtinais dalykais.

Turkija pažadėjo maksimalų greitį šiam projektui, mūsų atstovų nuomone, gal net per tris savaites mūsų Bayraktaras bus paruoštas ir Lietuvos karinės oro pajėgos nuskris jo parsigabenti, kad galėtų dar patys užmesti akį ir kuo greičiau perduoti Ukrainai.

Turkai taip pat pažadėjo papuošti Bayraktarą Lietuvos ir Ukrainos spalvomis ir jam suteiktu vardu. Nacionalinis vardo rinkimas startuoja jau rytoj“, – feisbuke parašė A. Tapinas.

Pasak jo, žmonių suaukoti 1,5 mln. eurų bus pervesti Lietuvos krašto apsaugos ministerijai, už šias lėšas dronas bus pilnai apginkluotas.

Likusi suma – 4,4 mln. eurų – Turkijos pageidavimu turėtų būti skirti humanitarinei, gynybinei, logistinei ar atstatomajai pagalbai Ukrainai, nurodė A. Tapinas.

 

Primename, kad Andrius Tapinas kartu su visa „Laisvės TV“ komanda kvietė lietuvius ir užsieniečius prisidėti prie unikalios galimybės visuomenės lėšomis nupirkti ir Ukrainai perduoti kovinį droną „Bayraktar“.

Reikiamą sumą surinkti planuota per tris savaites, tačiau vos per tris dienas buvo pasiekta ir peržengta 5 milijonų eurų suma. Aukotos sumos siekia vos nuo kelių eurų iki dešimčių tūkstančių eurų.

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 229 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,