Mano Gargždai



Baigusi profesionalios dviratininkės karjerą G. Navardauskienė pasirinko darbą policijoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asmeninio albumo nuotr. Asmeninio albumo nuotr.

Profesionalios dviratininkės karjerą baigusiai ir tarnybą policijoje pasirinkusiai pareigūnei ypač padeda sporte išugdytos savybės – disciplina, atsakingumas, siekis nuolat tobulėti. Tarnybą Klaipėdos miesto PK Reagavimo skyriuje Gabrielė Navardauskienė pradėjo maždaug prieš metus, baigusi įvadinius 6 savaičių trukmės kursus.

 

„Nuo ankstyvos paauglystės įpratusi dėvėti dviratininko uniformą ir profesiją svarsčiau rinktis tokią, kur būtų privalu dėvėti uniformą. Visada jaučiau pagarbą kariams, policininkams – esu įsitikinusi, kad uniforma žmogų įpareigoja pasitempti, nuolat tobulėti, būti pavyzdžiu kitiems“, – sako Gabrielė Navardauskienė.

Dviratininkės karjerą Gabrielė sako pradėjusi anksti – vos 11 metų. Priežastis, kodėl pasirinko būtent šį sportą buvusi paprasta – labai norėjosi turėti gražų savo dviratį ir šalmą, sako labai jų pavydėdavusi nedideliame Šilalės rajono miestelyje besitreniruojantiems dviratininkams. Ilgai negalvojusi prisistatė treneriui ir gavo pirmąjį dviratį bei aprangą. Deja, svajonės išsipildymo teko palūkėti – šalmas buvo gerokai apdaužytas, dviratis – apibraižytas, o ir apranga smulkutei mergaitei buvo gerokai per didelė. Nepaisant to, į treniruotes mergaitė pasinėrė stačia galva – jau vaikų grupėje per pora metų pradėjo demonstruoti itin gerus rezultatus.

G. Navardauskienė pasakoja, kad jos rezultatai gerėjo taip greitai, jog į dviračių sporto elitą pateko labai jauna – iš jaunių grupės. Treniruotes tęsė Panevėžyje, dviračių treke su Simona Krupeckaite, o vos sulaukusi pilnametystės išvyko į Šveicarijoje esantį Pasaulio dviračių sporto centrą.

„Dviračiai ir kita įranga ten buvo aukščiausios klasės – pranoko visas mano svajones. Emocijos atstovaujant Lietuvą Europos ir Pasaulio čempionatuose – neišdildomos. Tačiau – lengva nebuvo – reikėjo įveikti kalbos barjerą, išmokti pasirūpinti savimi, gyventi savarankiškai. Europietiški treniruočių metodai man labai tiko – rezultatai nuolat gerėjo, tačiau ant prizinių vietų pakylos Europos ir Pasaulio čempionatuose užlipti taip ir neteko – vis likdavau 4 vietoje“, – pasakoja Gabrielė.

Kurį laiką dar pabandžiusi lenktyniauti plento varžybose, 2017 metais Gabrielė su profesionaliu sportu nutarė atsisveikinti. Tačiau gyvenimo tempas nesulėtėjo – mėgėjiškai tęsia treniruotes, dalyvauja varžybose, taip pat – ištekėjo, baigė Kūno kultūros bakalaurą, susilaukė sūnaus, baigė magistro studijas, o netikėtai išgirdusi apie galimybę baigus įvadinius kursus tapti policijos pareigūne vos per 6 savaites – įgyvendino ir šią, seniai brandintą, tačiau dėl įtempto treniruočių grafiko profesionaliame sporte vis atidėliotą svajonę.

Patruliuoti tarnybiniu dviračiu uostamiesčio viešosiose erdvėse pareigūnei dar neteko, tačiau – kol tik orai leidžia į darbą važiuoja juo, iki dabar nuolat treniruojasi, dalyvauja varžybose. Neatsisako jėgas išmėginti ir kitose sporto šakose – sako jau antrąją darbo dieną sulaukusi pasiūlymo atstovauti Klaipėdos apskrities VPK bėgime, skirtame Medininkų tragedijai atminti.

Vertindama dviračių transporto priemonių eismo saugumą, pareigūnė sako pastebinti, kad žmonės tampa atsakingesni, tačiau kai kurių elgesys, dažniau važiuojančiųjų elektriniais paspirtukais, kartais esą kelia siaubą – važiuoja be šalmų, po kelis ant vieno paspirtuko ir dar tuo pačiu metu naudojasi mobiliaisiais telefonais…

„Pastebiu, kad po karantino žmonės tapo fiziškai aktyvesni. Tai labai gerai, tačiau būtina sportu sudominti kuo daugiau vaikų ir jaunimo – nebūtinai jie turi tapti profesionaliais sportininkais, bet reguliarios treniruotės jauną žmogų išmoko disciplinos, būti savarankišku, atsakingu, bendraujančiu ir nuolat tobulėti siekiančiu žmogumi. Šios sporte įgytos savybės, man labai padeda ir dabar, pasirinkus tarnybą policijoje“, – sako Klaipėdos m. PK Reagavimo skyriaus tyrėja Gabrielė Navardauskienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 235 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,