Mano Gargždai



Klaipėdos rajono pareigūnei renginiuose kartais prireikia dviejų uniformų – policininko ir tautinių šokių kostiumo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asmeninio albumo nuotr. Asmeninio albumo nuotr.

Klaipėdos r. PK bendruomenės pareigūnė Diana Pipirienė sako, kad tapti pareigūne svajojo nuo vaikystės, tačiau vis abejojo, ar atitiks itin aukštus sveikatai ir fiziniam pasirengimui keliamus kriterijus. O įgyvendinti šią svajonę paskatino „sudužusi“ kita svajonė – tapti choreografe.

 

Diana Pipirienė pasakoja, kad šokti tautinius šokius pradėjo nuo 6 metų – pradžioje to labai norėjo pati, po to buvo laikotarpis, kai tęsti repeticijas primygtinai ragino tėvai, o dar vėliau – tai tapo daug malonumo suteikiančiu įpročiu. Paauglystėje mokėsi ir disco bei kitų modernių šokių, tačiau tautinių – neapleido niekada.

Po nesėkmingo bandymo įstoti į choreografijos studijas Klaipėdos universitete, rinktis policininko profesijos dar nesiryžo – baigė pedagogikos bakalaurą, socialinės pedagogikos magistrą, kurį laiką dirbo mokykloje socialine pedagoge. Tačiau policijoje atlikta praktika paskatino siekti įgyvendinti nuo vaikystės puoselėtą svajonę – netrukus pradėjo dirbti policijoje, baigė vienus iš pirmųjų šešių savaičių trukmės įvadinius kursus ir tapo pareigūne.

„Labai mėgstu savo darbą – bendrauti su žmonėmis, padėti spręsti jiems iškylančias problemas. Geriausias poilsis po darbo – šokių repeticijos – nuo 1991 m. esu aktyvi šiemet veiklos 50-metį atšventusio šokių ir dainų ansamblio „Minija“ narė. O nenueiti į repeticiją man turbūt būtų kaip neateiti į darbą be pateisinamos priežasties. Dažnai juokaudama sakau, kad turiu tris šeimas – tikrąją, darbo ir šokių kolektyvus“ – sako Klaipėdos r. PK bendruomenės pareigūnė.

Šokiai, pasak pareigūnės, suteikia labai daug malonumo – publikos aplodismentai, per didžiuosius Dainų švenčių koncertus patiriamos emocijos, kelionės ir jose patiriami nuotykiai – su šokių kolektyvu juk apvažiuota beveik visa Europa – Belgija, Portugalija, Ispanija, Italija, Švedija, Norvegija, Lenkija, Latvija ir kt. Tad baigti „maratono darbas–šokiai“ – dar neketina.

„Kai veikla – ar tai būtų darbas ar hobis – yra mėgstama, teikia malonumo, jėgų tikrai nepritrūksi ir suderinti gali viską. Man, pavyzdžiui, renginiuose ne kartą yra prireikę dviejų uniformų – atlieki funkcijas kaip pareigūnas, o pietų pertraukos metu, tame pačiame renginyje, velkiesi tautinį kostiumą ir eini ant scenos šokti“ – teigia Klaipėdos rajono PK pareigūnė Diana Pipirienė.

 

Keletas šokių akimirkų – asmeninio albumo fotogalerijoje:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 316 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,