Mano Gargždai



Didėja išmokos seniūnaičiams

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajono seniūnaičiai iki šiol už darbą su gyventojais, kuro ir telefono išlaidas gaudavo 100 eurų per metus arba 8 eurus per mėnesį. Tačiau nuo spalio mėnesio situacija pasikeis. Taryba šiandien pritarė seniūnaičiams tenkančias išmokas didinti iki 600 eurų per metus arba 50 eurų per mėnesį.

 

„Šios išmokos yra vienintelės, kurias seniūnaičiai gauna už savo darbą. Jie dirba be jokio kito atlygio, nors ir yra viena iš svarbių savivaldos dalių, užtikrinančių, kad gyventojų balsas būtų girdimas. Ne kartą ir seniūnai, ir patys seniūnaičiai akcentavo, kad 8 eurai mėnesiui yra labai maža suma ir ji turi didėti. Visiškai sutinku. Tad džiaugiuosi, kad Taryba pritarė siūlymui ir jau nuo šių metų spalio 1-osios seniūnaičiai gaus didesnes išmokas“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Tikimasi, kad padidinus kompensuojamą išlaidų dydį bus skatinamas bendruomenės atstovų – seniūnaičių aktyvumas priimant svarbius seniūnaitijų gyventojams sprendimus, daugiau asmenų pageidaus būti išrinkti seniūnaičiais, geriau bus atstovaujami seniūnaitijos gyventojų interesai bei bus didesnis suinteresuotumas ir paskata dalyvauti seniūnaičių veikloje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 510 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,